Het prachtige voormalige koelhuis van de Nederlandsche Coöperatieve Zuivelverkoop Centrale is rond 1920 gebouwd. Vanaf december 2012 is Het Koelhuis een inspirerende plek voor uiteenlopende evenementen. Op deze betekenisvolle plek programmeert Stichting Het Koelhuis culturele, wetenschappelijke, innovatieve en maatschappelijke activiteiten in Het Koelhuis.

Activiteiten

PUUR Cultuur is een initiatief van Stichting Het Koelhuis en biedt een reeks verrassende, vernieuwende en spannende voorstellingen. Lees snel verder en bestel je tickets!

Terwijl zijn muziek in moderne oren toch vooral als Bach klinkt, was voor zijn tijdgenoten de sterke invloed van de volksmuziek hoorbaar in Bachs werken. En dan met name in de dansdelen. Daarom combineren we in dit programma op 29 april 2018 Bach met Klezmer.

De zeer geliefde componist Samual Barber schreef naast zijn tranentrekkende ‘Adagio voor strijkers’ ook betoverende pianomuziek. Op 1 mei 2018 vertolkt door een piepjonge grootmeester op de piano, de zestienjarige Aidan Mikdad.

Bach is één van de weinige componisten wiens muziek nagenoeg ongevoelig is voor het instrumentarium waarop die wordt uitgevoerd. De interpretatie van zijn mooie pianoconcert als pianokwintet op 1 mei 2018 zal misschien menig fijnproever zijn neus doen ophalen, maar de uitkomst is fascinerend en zeer de moeite waard!

Wunterschlaus zet op 25 mei 2018 de zaal op z’n kop met hun absurdistische en vrolijke house/techno. Om met Wunterschlaus zelf te spreken: “Ze world as it exists today deserves a band like Wunterschlaus. Wunterschlaus, die neue musiksensation formed in 2015, takes inspiration from great artists like Phil Collins, John Legend und that chick that sings that ”I don’t care, i love it” song”. Meer informatie en tickets.

Op zondag 17 september 2017 om 15.00 uur stond Wilfried de Jong met de jonge muzikanten van BRUUT! op het toneel in Het Koelhuis. Wilfried liet zich door hun opzwepende muziek inspireren tot het schrijven van verhalen over mensen uit de rafelranden van de stad.

Zangeres Lucy Legeland brengt op 19 november 2017 een ode aan de nacht:daar waar de baby’s geboren worden, de nachtzuster waakt en de beren dansen. Die schone nacht waar het lijf bemint en de snelweg leeg is.” Meer informatie en tickets.

Een operakomedie voor het hele gezin vanaf 6 jaar op 17 december 2017. Prinses Stefanie is smoorverliefd op de kok van het kasteel. Maar de vader van de prinses, de koning, wil dat zijn dochter gaat trouwen met de buitenlandse prins Knotsenstein. Meer informatie en tickets.