Het prachtige voormalige koelhuis van de Nederlandsche Coöperatieve Zuivelverkoop Centrale is rond 1920 gebouwd. Vanaf december 2012 is Het Koelhuis een inspirerende plek voor uiteenlopende evenementen. Op deze betekenisvolle plek programmeert Stichting Het Koelhuis culturele, wetenschappelijke, innovatieve en maatschappelijke activiteiten in Het Koelhuis.

Activiteiten

PUUR Cultuur is een initiatief van Stichting Het Koelhuis en biedt een reeks verrassende, vernieuwende en spannende voorstellingen. Lees snel verder en bestel je tickets!

20,21 en 22 september 2019 Kleinschalige, avontuurlijk theater- en muziekvoorstellingen in de prachtige omgeving van Zutphen en het IJssellandschap. Dat is cultureel festival Oeverloos in Zutphen. Vrijdag start vanaf 20.00 uur het avondprogramma in Het Koelhuis. Het Koelhuis is de centrale festivallocatie. Meer informatie over het programma: in het programmaboekje. Koelhuis open: vrijdag 20.00 -24.00 | zaterdag 11.00-24.00 en zondag 11.00-20.00 uur. Lees verder.

21 juni 2019 De zaal drinkt bier, de lucht trilt. En er is geluid! Thijs Schrijnemakers en Darius Timmers zitten tegenover elkaar op het podium en gaan het gevecht aan op hun hammondorgels. Zet daarbij drummer Henri van den Berg, bassist Jan Teertstra en sousafonist Arno Bakker en de zaal staat op zijn kop! Lees verder.

31 mei 2019 Op 26 augustus 2017 vertrok ANAE met hun Volkswagenbusje uit Zutphen, het avontuur tegemoet. Nu, anderhalf jaar verder en vele avonturen rijker, is ANAE tijdelijk terug in Nederland. Ze spelen een exclusief release concert van hun gloednieuwe album ‘HOME IS WHERE YOU PARK IT’, een inspirerende CD over de avonturen en belevingen van hun reis. Lees verder.

29 maart 2019 Dit belooft een warme avond te worden:  Samba Touré is terug in Nederland om Het Koelhuis te betoveren! De Malinese bluesartiest Samba Touré wordt door velen beschouwd als beste gitarist van zijn land. Tegelijkertijd is hij een begenadigd zanger. Nadat hij begin deze maand al in verschillende Nederlandse poptempels speelde -waarover het NRC een zeer enthousiast stuk schreef- toerde Samba Touré onder andere door Scandinavië en ook daar waren de recensies meer dan lovend. Lees meer.

22 maart 2019 Kom dansen op de fijne Balkan Beats en Gipsy Grooves van Balkanari! Traditionele volksmuziek van de Balkan tot in Turkije, Rauwe Gipsy met een Arabisch tintje. Het optreden wordt door de band gebruikt voor een nieuwe promotievideo zodat straks niemand meer om de band heen kan! Lees meer.

3 maart 2019 Twee grootheden brengen het beste uit een glorieus jazzverleden naar Het Koelhuis. Jules Deelder en Boris van der Lek wisselen pakkende, robuuste stukken af met prachtige ballades. De mooie verhalen en gedichten van Deelder dragen bij aan een show met het hart op de goede plaats. Lees meer

Binnenkort vullen we deze pagina aan met meer leuke en verrassende activiteiten.

Op zondag 17 september 2017 om 15.00 uur stond Wilfried de Jong met de jonge muzikanten van BRUUT! op het toneel in Het Koelhuis. Wilfried liet zich door hun opzwepende muziek inspireren tot het schrijven van verhalen over mensen uit de rafelranden van de stad.

Zangeres Lucy Legeland brengt op 19 november 2017 een ode aan de nacht:daar waar de baby’s geboren worden, de nachtzuster waakt en de beren dansen. Die schone nacht waar het lijf bemint en de snelweg leeg is.” Meer informatie en tickets.

Een operakomedie voor het hele gezin vanaf 6 jaar op 17 december 2017. Prinses Stefanie is smoorverliefd op de kok van het kasteel. Maar de vader van de prinses, de koning, wil dat zijn dochter gaat trouwen met de buitenlandse prins Knotsenstein. Meer informatie en tickets.