Het prachtige voormalige koelhuis van de Nederlandsche Coöperatieve Zuivelverkoop Centrale is rond 1920 gebouwd. Vanaf december 2012 is Het Koelhuis een inspirerende plek voor uiteenlopende evenementen. Op deze betekenisvolle plek programmeert Podium Het Koelhuis culturele, wetenschappelijke, innovatieve en maatschappelijke activiteiten in Het Koelhuis.

Activiteiten

Podium Het Koelhuis en biedt een reeks verrassende, vernieuwende en spannende voorstellingen. Lees snel verder en bestel je tickets!

20, 21 & 22 september 2024

Kom je ook naar het internationale (buiten)theater Festival Oeverloos in Zutphen? Ieder jaar zijn er mooie theater-, circus-, muziek- en dansvoorstellingen in de prachtige omgeving van Zutphen en het IJssellandschap. Er zijn bijzondere voorstellingen op intieme en unieke locaties en voorstellingen die geschikt zijn voor een groot publiek.

Lees verder.

2 juni 2024

Collectief KARMA, bestaande uit Karlijn van Kruchten en Maxime Schräder, creëert satirisch muziektheater waarin ze maatschappelijke problemen aan de kaak stellen en taboes willen doorbreken. In hun muziektheatervoorstelling “THE QUARTERLIFE CRISIS” belanden twee personages in hun grootste nachtmerrie: het besef dat ze niet speciaal zijn. Ze roepen hun quarterlife crisis uit en nemen het publiek mee op een herkenbare, grappige en ontroerende zoektocht naar een remedie.

Lees verder.

André manuel

18 april 2024

Johanneke ter Stege en Eva Schuurman, bekend om hun ontwapenende en artistieke stijlen, creëren als artist in residence voorstellingen in Het Koelhuis. In deze editie van hun unieke concept is niemand minder dan André Manuel de gastartiest.

Lees verder.

10 september 2023

Het Gelders blaaskwintet is een hecht ensemble van topmusici waar de muzikaliteit en het enthousiasme van afspatten. Inmiddels hebben ze een zeer gevarieerd repertoire opgebouwd met ontroerende, prikkelende, vrolijke, én verrassende muziek. Tijdens het optreden ontdek je dat dansmuziek van alle tijden is. De muziek roept beelden op van baljurken, grote pruiken, zwierige tangojurken en meer. Geniet van meeslepende tango’s, statige menuetten, de rumba, polka en andere dansmuziek!

Lees verder.

9 juli 2023

Trompettist Eric Vloeimans is een topattractie in de Europese jazzscene. Niemand haalt zoveel verschillende klankkleuren uit de trompet en heeft zo’n ferme en tegelijk intense warme toon die je als toehoorder tot in je tenen voelt.

Accordeonist Tuur Florizoone is uitgegroeid tot een van de meest geliefde muzikanten van Vlaanderen. Melancholische, eenvoudige melodietjes nemen je mee in een breed palet van emoties en kleuren. De passie vonkt van zijn accordeon en samen met Eric Vloeimans belooft dat vuurwerk.

Lees verder.

25 juni 2023

Het duo Mariette Freijzer (cello) en Cathelijne Maat (piano) speelt twee sonates. Ze starten met de sonate voor cello en piano in E mineur opus 38 van Johannes Brahms. De openingsmelodie is donker en sinister. Brahms liet zich inspireren door Bach. In begin vind je een verwijzing naar Die Kunst der Fuge, daarna een menuet in barokstijl en tot slot een fuga.

Na de pauze spelen zij de Sonate voor cello en piano opus 40 van Dmitri Shostakovich. Deze schreef hij net voor hij in ongenade viel bij de Sovjetleiding die hem censuur oplegde. De sonate is melancholisch, uitbundig, intens, soms zelfs humoristisch waarbij de donkere ondertoon altijd voelbaar is.

Lees verder.

21 april 2023

Future Husband met Nederlands-Nigeriaans singer-songwriter Adura Sulaiman. Luisteren naar Future Husband is als zweven in een hypnose. De grens tussen dromen en realiteit vervaagt. Adura’s teder gezongen vocalen vermengen zich met de gitaren, akoestische drums, bas en synths. Haar bandleden én beste vrienden zijn Thomas Bosveld (drums), Ivar Otten (gitaar/ vocals), Kike Zwagerman (gitaar) en Twan de Roo (keys).

Figgie is een muzikaal kunstenaarscollectief dat met grote ogen naar de wereld kijkt. Met speelse openhartigheid gaan Paul, Roy en Pim de strubbelingen van de volwassenheid te lijf met creaties à la The War on Drugs, Eefje de Visser en Radiohead. Zij combineren in opwekkende indie songs het goede van kind-zijn met de poëtische wijsheid van een oude tovenaar. MIN1 gaat bruisen door hun rijke muzikale verhalen.

Lees verder.

17 en 18 september 2022

Een kleinschalig (buiten)theaterfestival met mooi theater, circus, muziek en dans in de prachtige omgeving van Zutphen en het IJssellandschap. Je wordt tijdens een wandeling verrast door juweeltjes van voorstellingen. Lees verder.

17, 18 en 19 september 2021 Festival Oeverloos is een kleinschalig buitentheaterfestival met mooie en intieme theater, circus-, muziek- en dansvoorstellingen. Gelukkig vormden veel artiesten al een huishouden of zijn familie. Ze konden hun intieme, spectaculaire en publieksgerichte voorstellingen gewoon uitvoeren. Lees verder.

18, 19 en 20 september 2020 Festival Oeverloos is een kleinschalig buitentheaterfestival met mooie en intieme theater, circus-, muziek- en dansvoorstellingen. Gelukkig vormden veel artiesten al een huishouden of zijn familie. Ze konden hun intieme, spectaculaire en publieksgerichte voorstellingen gewoon uitvoeren. Lees verder.

23 februari 2020 Het vleesgeworden geweten van de Nederlandse rock, soul en rhythm & blues. Het boegbeeld van de Nederlands(talig)e rock. Noem ze zoals je wilt, De Dijk is een band waar niemand in ons kikkerlandje omheen kan. Lees verder.

15 november 2019 Mensen Zeggen Dingen is een collectief van professionele schrijvers, performers, poëten, cabaretiers en spoken-word artiesten uit alle windstreken. Ze presenteren zich met sproëzie met een combinatie van spoken word, literatuur, theater, rap, cabaret en improvisatie. Lees verder.

20 oktober 2019 We vieren 25 jaar Popronde en ook bij Het Koelhuis gaat het dak er weer af! We starten om 16.00 uur met de mannen van TESSEL. En dat is nog niet alles, want om 19.00 uur staat La Loye op het podium! Lees verder voor meer informatie en een muzikaal voorproefje van wat je te wachten staat! We zijn dit jaar 3voor12 podium. Lees verder.

20,21 en 22 september 2019 Kleinschalige, avontuurlijk theater- en muziekvoorstellingen in de prachtige omgeving van Zutphen en het IJssellandschap. Dat is cultureel festival Oeverloos in Zutphen. Vrijdag start vanaf 20.00 uur het avondprogramma in Het Koelhuis. Het Koelhuis is de centrale festivallocatie. Meer informatie over het programma: in het programmaboekje. Koelhuis open: vrijdag 20.00 -24.00 | zaterdag 11.00-24.00 en zondag 11.00-20.00 uur. Lees verder.

21 juni 2019 De zaal drinkt bier, de lucht trilt. En er is geluid! Thijs Schrijnemakers en Darius Timmers zitten tegenover elkaar op het podium en gaan het gevecht aan op hun hammondorgels. Zet daarbij drummer Henri van den Berg, bassist Jan Teertstra en sousafonist Arno Bakker en de zaal staat op zijn kop! Lees verder.

31 mei 2019 Op 26 augustus 2017 vertrok ANAE met hun Volkswagenbusje uit Zutphen, het avontuur tegemoet. Nu, anderhalf jaar verder en vele avonturen rijker, is ANAE tijdelijk terug in Nederland. Ze spelen een exclusief release concert van hun gloednieuwe album ‘HOME IS WHERE YOU PARK IT’, een inspirerende CD over de avonturen en belevingen van hun reis. Lees verder.

29 maart 2019 Dit belooft een warme avond te worden:  Samba Touré is terug in Nederland om Het Koelhuis te betoveren! De Malinese bluesartiest Samba Touré wordt door velen beschouwd als beste gitarist van zijn land. Tegelijkertijd is hij een begenadigd zanger. Nadat hij begin deze maand al in verschillende Nederlandse poptempels speelde -waarover het NRC een zeer enthousiast stuk schreef- toerde Samba Touré onder andere door Scandinavië en ook daar waren de recensies meer dan lovend. Lees meer.

22 maart 2019 Kom dansen op de fijne Balkan Beats en Gipsy Grooves van Balkanari! Traditionele volksmuziek van de Balkan tot in Turkije, Rauwe Gipsy met een Arabisch tintje. Het optreden wordt door de band gebruikt voor een nieuwe promotievideo zodat straks niemand meer om de band heen kan! Lees meer.

3 maart 2019 Twee grootheden brengen het beste uit een glorieus jazzverleden naar Het Koelhuis. Jules Deelder en Boris van der Lek wisselen pakkende, robuuste stukken af met prachtige ballades. De mooie verhalen en gedichten van Deelder dragen bij aan een show met het hart op de goede plaats. Lees meer