Het prachtige voormalige koelhuis van de Nederlandsche Coöperatieve Zuivelverkoop Centrale is rond 1920 gebouwd. Vanaf december 2012 is Het Koelhuis een inspirerende plek voor uiteenlopende evenementen. Op deze betekenisvolle plek programmeert Stichting Podium Het Koelhuis culturele, wetenschappelijke, innovatieve en maatschappelijke activiteiten in Het Koelhuis.

Activiteiten

PUUR Cultuur is een initiatief van Stichting Podium Het Koelhuis en biedt een reeks verrassende, vernieuwende en spannende voorstellingen. Lees snel verder en bestel je tickets!

18, 19 en 20 september 2020 Festival Oeverloos is een kleinschalig buitentheaterfestival met mooie en intieme theater, circus-, muziek- en dansvoorstellingen. Gelukkig vormen veel artiesten die in september komen al een huishouden of zijn familie. Ze kunnen hun intieme, spectaculaire en publieksgerichte voorstellingen gewoon uitvoeren. Lees verder.

23 februari 2020 Het vleesgeworden geweten van de Nederlandse rock, soul en rhythm & blues. Het boegbeeld van de Nederlands(talig)e rock. Noem ze zoals je wilt, De Dijk is een band waar niemand in ons kikkerlandje omheen kan. Lees verder.

15 november 2019 Mensen Zeggen Dingen is een collectief van professionele schrijvers, performers, poëten, cabaretiers en spoken-word artiesten uit alle windstreken. Ze presenteren zich met sproëzie met een combinatie van spoken word, literatuur, theater, rap, cabaret en improvisatie. Lees verder.

20 oktober 2019 We vieren 25 jaar Popronde en ook bij Het Koelhuis gaat het dak er weer af! We starten om 16.00 uur met de mannen van TESSEL. En dat is nog niet alles, want om 19.00 uur staat La Loye op het podium! Lees verder voor meer informatie en een muzikaal voorproefje van wat je te wachten staat! We zijn dit jaar 3voor12 podium. Lees verder.

20,21 en 22 september 2019 Kleinschalige, avontuurlijk theater- en muziekvoorstellingen in de prachtige omgeving van Zutphen en het IJssellandschap. Dat is cultureel festival Oeverloos in Zutphen. Vrijdag start vanaf 20.00 uur het avondprogramma in Het Koelhuis. Het Koelhuis is de centrale festivallocatie. Meer informatie over het programma: in het programmaboekje. Koelhuis open: vrijdag 20.00 -24.00 | zaterdag 11.00-24.00 en zondag 11.00-20.00 uur. Lees verder.

21 juni 2019 De zaal drinkt bier, de lucht trilt. En er is geluid! Thijs Schrijnemakers en Darius Timmers zitten tegenover elkaar op het podium en gaan het gevecht aan op hun hammondorgels. Zet daarbij drummer Henri van den Berg, bassist Jan Teertstra en sousafonist Arno Bakker en de zaal staat op zijn kop! Lees verder.

31 mei 2019 Op 26 augustus 2017 vertrok ANAE met hun Volkswagenbusje uit Zutphen, het avontuur tegemoet. Nu, anderhalf jaar verder en vele avonturen rijker, is ANAE tijdelijk terug in Nederland. Ze spelen een exclusief release concert van hun gloednieuwe album ‘HOME IS WHERE YOU PARK IT’, een inspirerende CD over de avonturen en belevingen van hun reis. Lees verder.

29 maart 2019 Dit belooft een warme avond te worden:  Samba Touré is terug in Nederland om Het Koelhuis te betoveren! De Malinese bluesartiest Samba Touré wordt door velen beschouwd als beste gitarist van zijn land. Tegelijkertijd is hij een begenadigd zanger. Nadat hij begin deze maand al in verschillende Nederlandse poptempels speelde -waarover het NRC een zeer enthousiast stuk schreef- toerde Samba Touré onder andere door Scandinavië en ook daar waren de recensies meer dan lovend. Lees meer.

22 maart 2019 Kom dansen op de fijne Balkan Beats en Gipsy Grooves van Balkanari! Traditionele volksmuziek van de Balkan tot in Turkije, Rauwe Gipsy met een Arabisch tintje. Het optreden wordt door de band gebruikt voor een nieuwe promotievideo zodat straks niemand meer om de band heen kan! Lees meer.

3 maart 2019 Twee grootheden brengen het beste uit een glorieus jazzverleden naar Het Koelhuis. Jules Deelder en Boris van der Lek wisselen pakkende, robuuste stukken af met prachtige ballades. De mooie verhalen en gedichten van Deelder dragen bij aan een show met het hart op de goede plaats. Lees meer

Binnenkort vullen we deze pagina aan met meer leuke en verrassende activiteiten.

Op zondag 17 september 2017 om 15.00 uur stond Wilfried de Jong met de jonge muzikanten van BRUUT! op het toneel in Het Koelhuis. Wilfried liet zich door hun opzwepende muziek inspireren tot het schrijven van verhalen over mensen uit de rafelranden van de stad.

Zangeres Lucy Legeland brengt op 19 november 2017 een ode aan de nacht:daar waar de baby’s geboren worden, de nachtzuster waakt en de beren dansen. Die schone nacht waar het lijf bemint en de snelweg leeg is.” Meer informatie en tickets.

Een operakomedie voor het hele gezin vanaf 6 jaar op 17 december 2017. Prinses Stefanie is smoorverliefd op de kok van het kasteel. Maar de vader van de prinses, de koning, wil dat zijn dochter gaat trouwen met de buitenlandse prins Knotsenstein. Meer informatie en tickets.