Het prachtige voormalige koelhuis van de Nederlandsche Coöperatieve Zuivelverkoop Centrale is rond 1920 gebouwd. Vanaf december 2012 is Het Koelhuis een inspirerende plek voor uiteenlopende evenementen. Op deze betekenisvolle plek programmeert Stichting Het Koelhuis culturele, wetenschappelijke, innovatieve en maatschappelijke activiteiten in Het Koelhuis.

Activiteiten

PUUR Cultuur is een initiatief van Stichting Het Koelhuis en biedt een reeks verrassende, vernieuwende en spannende voorstellingen. Lees snel verder en bestel je tickets!

Op 3 maart 2018 transformeert Het Koelhuis tot een schimmige nachtclub uit de roaring twenties met rood velours en art deco lampen. Je bent welkom in stijl vanaf 18.30 uur voor een jaren ’20 drie gangen diner en een optreden van The Masked Men Orchestra. De avond gaat om 21.00 uur over in het optreden van Jan Terlouw Junior & The Nightclub met als special guests een zangeres, tapdanseres en saxofonist. Daarna een afterparty met DJ. Meer informatie en tickets.

Marcel de Groot speelt op 18 maart 2018 het met groot enthousiasme ontvangen prachtige verhalende soloprogramma: ‘#Held’. Het was hoog tijd zijn eigen liedjes weer over het voetlicht te brengen. Het gloednieuwe repertoire en hier en daar een oude bekende leverden reacties op als: “Adembenemend …” of “een bloedmooi programma dat iedereen moet zien en horen!”. Meer informatie en tickets.

Mensen Zeggen Dingen is een groep professionele schrijvers, performers, poëten, cabaretiers en spoken-word artiesten uit alle windstreken. Sinds 2014 veroveren zij de Nederlandse en Belgische festivals en podia, alleen gewapend met een microfoon. Bereid je op 7 april 2018 voor op komedie, rake poëzie, prachtige proza, snoeiharde voordrachten en rijmelarij van het hoogste niveau! . Meer informatie en tickets.

Wunterschlaus zet op 25 mei 2018 de zaal op z’n kop met hun absurdistische en vrolijke house/techno. Om met Wunterschlaus zelf te spreken: “Ze world as it exists today deserves a band like Wunterschlaus. Wunterschlaus, die neue musiksensation formed in 2015, takes inspiration from great artists like Phil Collins, John Legend und that chick that sings that ”I don’t care, i love it” song”.. Meer informatie en tickets.

Op zondag 17 september 2017 om 15.00 uur stond Wilfried de Jong met de jonge muzikanten van BRUUT! op het toneel in Het Koelhuis. Wilfried liet zich door hun opzwepende muziek inspireren tot het schrijven van verhalen over mensen uit de rafelranden van de stad.

Zangeres Lucy Legeland brengt op 19 november 2017 een ode aan de nacht:daar waar de baby’s geboren worden, de nachtzuster waakt en de beren dansen. Die schone nacht waar het lijf bemint en de snelweg leeg is.” Meer informatie en tickets.

Een operakomedie voor het hele gezin vanaf 6 jaar op 17 december 2017. Prinses Stefanie is smoorverliefd op de kok van het kasteel. Maar de vader van de prinses, de koning, wil dat zijn dochter gaat trouwen met de buitenlandse prins Knotsenstein. Meer informatie en tickets.