Het prachtige voormalige koelhuis van de Nederlandsche Coöperatieve Zuivelverkoop Centrale is rond 1920 gebouwd. Vanaf december 2012 is Het Koelhuis een inspirerende plek voor uiteenlopende evenementen. Rondom deze betekenisvolle plek ontplooit Stichting Het Koelhuis haar activiteiten.

Stichting Het Koelhuis programmeert culturele, wetenschappelijke, innovatieve en maatschappelijke activiteiten in Het Koelhuis. De stichting steunt daarmee Het Koelhuis in zijn ontwikkeling tot een (inter)nationaal en regionaal knooppunt waar mensen en ideeën samenkomen. Maar ook een spraakmakende plek waar altijd weer iets bijzonders te halen en te brengen valt!

Activiteiten

Onderstaande activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door Stichting Het Koelhuis:

Op zondag 17 september om 15.00 uur staat Wilfried de Jong met de jonge muzikanten van BRUUT! op het toneel in Het Koelhuis. Wilfried liet zich door hun opzwepende muziek inspireren tot het schrijven van verhalen over mensen uit de rafelranden van de stad. Meer informatie en tickets.

Zangeres Lucy Legeland brengt een ode aan de nacht:daar waar de baby’s geboren worden, de nachtzuster waakt en de beren dansen. Die schone nacht waar het lijf bemint en de snelweg leeg is.” Meer informatie en tickets.

Bekende Nijmeegse jazzmusici als Michiel Braam en Thomas Jaspers staan op het podium in Het Koelhuis. Zij voeren vijf nieuwe PEHA-suites uit, gecomponeerd ter ere van de te jong overleden Nijmeegse schrijver, dichter én jazzkenner Pé Hawinkels. Meer informatie en tickets.

Een operakomedie voor het hele gezin vanaf 6 jaar. Prinses Stefanie is smoorverliefd op de kok van het kasteel. Maar de vader van de prinses, de koning, wil dat zijn dochter gaat trouwen met de buitenlandse prins Knotsenstein. Meer informatie en tickets.