Het gebouw

Het Koelhuis moest vroeger goed isoleren, om de opgeslagen boter en later vlees, gevogelte, eieren en fruit te koelen. Daardoor had het gebouw een stoere maar ook gesloten uitstraling. Wij gaan het Koelhuis de komende jaren ontwikkelen tot een locatie die letterlijk en figuurlijk open en toegankelijk is. Met respect voor het verleden gaan we het pand stap voor stap restaureren, maar ook aanpassen aan de huidige tijd. Met behoud van het prachtige eigen karakter, stomen we het gebouw klaar voor de toekomst.

We brengen weer leven in het gebouw door Het Koelhuis een podium te laten zijn voor allerhande activiteiten: van congressen, beurzen, trainingen, tentoonstellingen, muziek en culturele festivals tot maatschappelijke debatten, exposities, kindertheater, biologische proeverijen en ambachtmarkten.
Als pioniers in het Noorderhaven gebied, zien wij uit naar de levendige wijk die hier straks ontstaat. Waar mensen wonen, werken en plezier maken in hun vrije tijd!

De planning van de herontwikkeling loopt gelijk met de oplevering van projecten om Het Koelhuis heen: de tunnels met toegangswegen, een parkeergarage en de nieuwe jachthaven naast Het Koelhuis zijn inmiddels gerealiseerd.
GEBOUW Het Koelhuis