Green Key

Duurzaamheid zit verankerd in onze organisatie. Onze passie voor hergebruik van materialen en meubilair, gecombineerd met onze inspanningen om te verduurzamen werden door een onafhankelijke instantie beloond met een gouden Green Key certificaat. We zijn trots op dit officiële internationaal erkende certificaat. 

Green Key is hét grootste internationale duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven in de gastvrijheidssector. Organisaties met een Green Key certificaat doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Bij Het Koelhuis gaan we zelfs nog verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Zo gaan wij als Green Key accommodatie bijvoorbeeld altijd zuinig om met energie en water. Het keurmerk toont dat je op verschillende vlakken het milieu spaart. De herbestemming van het industriële Koelhuis uit 1920 tot evenementenlocatie was onze eerste én grootste stap op het gebied van duurzaamheid.

Hier vind je meer informatie over Green Key.

WIJ WERKEN AAN EEN GROENERE TOEKOMST DOOR ONDER ANDERE:

  • Industrieel erfgoed te renoveren met hergebruik van bestaande materialen
  • Verantwoorde inkoop bij lokale leveranciers en/of producten met duurzaamheidskeurmerk
  • In het hele gebouw LED-verlichting en met koken zijn we van het gas af
  • Het scheiden van alle afvalstromen en voorkomen van onnodig afval
  • Gasten te stimuleren om gebruik te maken van het openbaar vervoer

GREENDISH
We zijn net gestart met het nieuwe project van Gelderland van Morgen: Greendish. ‘Een gezondere planeet begint op ons bord.’ De manier waarop we met voedsel omgaan overschrijdt de grenzen van onze planeet. Zo is voedsel verantwoordelijk voor maar liefst 30% van de mondiale CO2 uitstoot. Wij vinden dat het hoog tijd is voor verandering.

Greendish adviseert en ondersteunt ons om onze voedselverspilling te minimaliseren. Door concrete voorbeelden als maaltijden optimaal te portioneren voor de gast en het efficiënt gebruiken van (hele) ingrediënten in menu’s. Hiermee kunnen we verspilling tegengaan en een positieve impact creëren op het klimaat. We willen betere voedselkeuzes maken en hiermee een steentje bij dragen om voor 2050 de CO2-uitstoot met de helft te verminderen. 

Meer informatie over het project Greendish? Klik hier.