Zutphen Pride

GRATIS 08 jun 17:00 - 23:45

ZUTPHEN PRIDE 2024

Zutphen Pride 2024 in Het Koelhuis, zet alvast in je agenda!

Op 8 juni is het tijd om de regenboogvlaggen te hijsen en de liefde te vieren tijdens de tweede editie van Zutphen Pride. Dit jaar draait alles om ‘verbinding’ en we maken er een feest van met zijn allen! De tweede Pride Walk gaat door het centrum van Zutphen en eindigt in Het Koelhuis waar het Pride Festival om 17.00 begint. Verwacht 3 verdiepingen die bol staan van de festiviteiten.

Op 8 juni 2024 is de tweede editie van Zutphen Pride. Net als vorig jaar is het doel om een feestelijke gelegenheid te creëren voor de lhbtq+-gemeenschap in en rond Zutphen. Ook is iedereen die deze gemeenschap ondersteunt welkom. Vorig jaar was het thema ‘zichtbaarheid’, dit jaar is het thema ‘verbinding’.

“De eerste editie overtrof onze verwachtingen”, zegt Erwin Vogelaar, de initiatiefnemer van Zutphen Pride. “We hadden geen idee wat het aantal bezoekers zou zijn, maar bijna driehonderd mensen liepen mee tijdens onze Pride Walk. Wat we toen ervoeren, was hoe waardevol het was voor de aanwezigen om met elkaar in contact te komen. Dit inspireerde ons voor het thema ‘verbinding’ en motiveerde ons om het evenement op grotere schaal aan te pakken.”

Meer informatie volgt snel!

Benieuwd wat er nog meer te beleven is in Het Koelhuis? Bekijk onze agenda!