HEADER april
headerapril
We hebben weer een maand als vanouds achter de rug! Het was fijn om ons vak weer te kunnen beoefenen zonder restricties. De aanvragen blijven binnen stromen en we hebben ook de afgelopen weken al een hoop bijzondere bijeenkomsten mogen verzorgen. Van bruiloften tot een uitvaart, van politieke bijeenkomsten tot concerten en niet te vergeten de eerste feesten waarbij gedanst mocht worden. Ook ons wekelijkste Sunset Café was weer ouderwets gezellig.

De ontwikkeling van het pand gaat gestaag door. De nieuwe productiekeuken is in gebruik, er komt een doorsteekje van deze keuken naar de bestaande keuken. De keukencrew geniet van de ruimte die erbij is gekomen. De komende dagen hebben we het College van Rijksadviseurs op bezoek. Woensdagavond is er een film met gesprek over de Politiek van Openbare Kunst, hoe gaan we om met cultureel erfgoed? Er zijn nog een paar kaarten. Zondag staat Het Blauwe Uur op het podium. Het optreden van Garden State staat weer op het programma.

Op vrijdagen zijn we geopend voor het wekelijkse Sunset Café. LET OP: vrijdag 1 april start Sunset eenmalig om 18.00 uur! Houd vooral onze Facebookpagina in de gaten voor alle nieuwtjes en kijkjes achter de schermen! Tot snel!

WO 30 MRT 19:00 UUR FILM & GESPREK DE POLITIEK VAN OPENBARE KUNST

blauwecorridor
Wat betekent ons cultureel erfgoed, wat is haar waarde en wie bepaalt die? Welke factoren bepalen haar lot? Die vragen staan centraal in de documentaire Tussen Blauwe Golven en Groene Corridor, die kunstenaar Hans van Houwelingen maakte samen met een groep kunststudenten. Dit programma bestaat uit een vertoning van de film, waarop een gesprek volgt over de manier waarop we met cultureel erfgoed omgaan. Onder leiding van Merlijn Geurts tussen en met Hans van Houwelingen, Simone Vermaat van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Gijs Frieling van Atelier Rijksbouwmeester. Van Houwelingen en zijn team schetsen een beeld van de bureaucratische mist waarin kunst in de openbare ruimte staat: zijn er überhaupt wel regels en gedragscodes over de manier waarop we met publieke kunst omgaan?
Tickets zijn gratis, klik hier om een plek te reserveren!

ZO 03 APR 11:30 UUR HET BLAUWE UUR

blauweuur
Het Blauwe Uur brengt een muzikaal en poëtisch Nederlandstalig programma met eigen werk en bewerkte covers uit (Oost)Europa waarin de melancholie vrolijk stemt en meezingen mag. Het repertoire omvat chansons, musette-, rebètika-, balkan-, en gypsy stukken; muziek die we gemakshalve typeren als ‘Europeana’.

Het concert start om 11:30 uur
Entree volwassenen: € 15,00 // Jongeren en studenten: € 10 // Kinderen vanaf 6 jaar, asielzoekers en minima: €5
Reserveren voor het concert? Mail naar info@wereldmuziek.nl

VR 27 MEI 20.30 UUR GARDEN STATE

Schermafbeelding 2022-02-22 om 16.04.29
Samen met Bruce Springsteen maakten Southside en Miami Steve een groot aantal klassieke songs. Vooral live gespeeld in de stijl die Jersey Shore Sound genoemd zou gaan worden: geen danspasjes, geen moeilijke lichtshow, geen videoprojecties, maar wel drie uur lang een mix van soul, rock, blues in een wall of sound.

Garden State speelt nummers van Springsteen en Van Zandt in een eerbetoon aan Southside Johnny and the Asbury Jukes. Uiteraard in complete bezetting met vijf man/vrouw sterke blazerssectie. Rock ‘n’ roll, onversneden, blue collar, rechtstreeks vanuit New Jersey, the attitude capitol of the world! Van de storm afgelopen maand hadden we niks te vrezen dus het dak kan er deze avond gewoon af!
Tickets en reserveren.

VOORTGANG MIN1

kelder
Afgelopen week weer iets van onze to-do-list gestreept! De eerste slag is geslagen voor de aanleg van het nieuwe trappenhuis. In MIN1 wordt druk gelast aan de trap en de opening tussen beide verdiepingen is afgelopen vrijdag gemaakt door de mannen van Slijkhuis!

We waren al zo blij met de nieuwe veelzijdige ruimte maar dit geeft nóg meer mogelijkheden. We kunnen niet wachten om jullie alles te laten zien!

IEDERE VRIJDAG V.A. 16.00 UUR SUNSET CAFÉ

Schermafbeelding 2021-11-18 om 13.54.47
We mogen weer! Op de vrijdagmiddag kan je chillen en borrelen op onze inspirerende industriële plek! Sluit je werkweek af in een relaxed sfeertje met andere levensgenieters.

Naast borrelhapjes, zijn er ook guilty pleasures zoals een biologische hamburger of huisgemaakte friet. Ook zijn er gezonde salades of een Chef's Special: een wisselend hoofdgerecht van verse ingrediënten.

Voor de kinderen is er een kinderhoek met speelgoed en in onze mini-bieb kun je boeken ruilen. Ook hebben we bordspelen voor jong en oud. Reserveren kan via: info@hetkoelhuis.nl