HET BLAUWE UUR

Ticket 03 apr 11:30 - 13:15

Het Blauwe Uur, muziek uit Oost-Europa

Het Blauwe Uur brengt een muzikaal en poëtisch Nederlandstalig programma met eigen werk en bewerkte covers uit (Oost)Europa waarin de melancholie vrolijk stemt en meezingen mag. Het repertoire omvat chansons, musette-, rebètika-, balkan-, en gypsy stukken; muziek die we gemakshalve typeren als ‘Europeana’.

Tim Meeuws: zang en baglama
Conny Essbach: accordeon en zang
Ron Glasbeek: contrabas en zang
Bert Heikema: gitaar en zang

Tim Meeuws: begon in 1977 als zanger/acteur bij rocktheatergroep Werk in Uitvoering, waarna rollen volgden in vele musicals en muziektheatervoorstellingen. Daarnaast ontdekte hij begin jaren negentig het Griekse repertoire als zanger van Trio Ano Kato en zijn eigen band Nomades. Nederlandstalige bewerkingen van dat materiaal verschenen op zijn cd ‘Als een vreemde’

Conny Essbach: studeerde accordeon aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Ze speelde o.a. bij de balfolkgroep ‘Té’ en de balkanband ‘Limonchiki’ en organiseert maandelijks akoestische jamsessies in het ORKZ in Groningen.

Ron Glasbeek: speelde in de jaren 70/80 Folk met Harry Jekkers en in folkrockband Rave-On met Harry Niehof. Van 2001 tot 2010 speelde hij contrabas in Los Bomberos(CD’s: Cubablues en Brand!) en in de orkestbak van verschillende theaterproducties.

Bert Heikema: studeerde gitaar aan het Groninger Conservatorium. Hij speelde in allerlei Groninger pop-, folk- en jazzformaties en was tussen 1995 en 2003 gitarist in verschillende musicaltournees. Zijn eigen latin Trio Cadê speelde op festivals in binnen- en buitenland. Ook was hij gitarist en muzikaal leider in Tim Meeuws’ “Als een Vreemde” CD-productie en theatertournee.

Het concert start om 11:30 uur
Entree volwassenen: € 15,00 // Jongeren en studenten:  € 10 // Kinderen vanaf 6 jaar, asielzoekers en minima:  € 5
Reserveren voor lezing en/of concert? Mail naar info@wereldmuziek.nl en betaal vooraf aan: NL68 RABO 0322 5387 69 t.n.v. Stichting Pentaton. Mochten concert en lezing niet doorgaan, dan krijgt u automatisch uw geld terug.
Het Koelhuis is geopend vanaf 11:00 om vooraf koffie te drinken of na de voorstelling te lunchen.