• Slagwerkdag 2021

Slagwerkdag 2021

Ticket 18 apr 13:30 - 21:00

Op 18 april 2021 vindt de vijfde editie van Slagwerkdag Zutphen plaats. Bekende drummers en percussionisten geven die dag spetterende clinics en optredens in Het Koelhuis! Afgelopen jaren waren o.a. te gast: Slagerij van Kampen, Tim van Delft (De Staat), Drums United met Lucas van Merwijk en Percossa. Ook de vijfde editie belooft weer spectaculair te worden. Maar liefst zeven acts komen naar het Koelhuis om hun slagwerkkunsten te tonen. De artiesten worden de komende weken/maanden één voor één bekendgemaakt via deze Facebookpagina.

Het slagwerkfestival heeft een goed doel aan zich verbonden. De opbrengst (er vindt o.a. een verloting met mooie slagwerkprijzen plaats) gaat ook dit jaar weer naar projecten in Gambia (Gunjur en Kajabang)

De eerste drummer die we kunnen aankondigen is Rene van Collem. Begin jaren tachtig was zijn band ongetwijfeld de meest populaire band van Nederland. We hebben het hier over Doe Maar. De grootste Nederlandstalige band uit de geschiedenis. Hits zoals De Bom, Doris D en Nachtzuster zullen veel mensen nog wel herkennen. In het najaar van 2020 gaat Doe Maar opnieuw touren. Tijd dus om de drummer, voor de tourperiode, naar Slagwerkdag Zutphen te halen!

Ook Jeroen de Rijk is aanwezig. Hij werkte samen met grootheden als Michael Jackson en Bruno Mars. Ook legende Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) is weer in Het Koelhuis aanwezig tijdens deze editie van de slagwerkdag.

Tickets € 20,00 p.s.