• Shakespeare take away

Shakespeare take away

Ticket 19 jun 16:00 - 16:45

Een theatrale wandeling

Iedereen kent de verhalen van William Shakespeare….Toch? Maar wie kan ze echt navertellen? Twee acteurs nemen de toeschouwers vol passie mee en spelen met hun hulp één van zijn bekende tragedies.

Deze wandeling geeft je op een heel ongedwongen en uiterst komische wijze een onmisbaar stukje theatrale kennis mee. We duiken in Richard 3, één van de historische drama’s van Shakespeare. Richard wordt door niemand serieus genomen in zijn zucht naar het koningschap. Door onopvallend mensen uit de weg te ruimen en daarover flink wat fake news te verspreiden krijgt hij het uiteindelijk toch voor elkaar. Zo is dit eeuwenoude verhaal makkelijk te herleiden naar een aantal foute leiders in onze tijd. Alle toeschouwers worden op een vermakelijke manier medeplichtig aan deze machtsstrijd.

Elementen uit de omgeving dragen sterk bij aan de beleving. Moord, liefde, eerzucht en jaloezie. Dat kan alleen maar goed gaan als je er met volle teugen van geniet. Om ongelukken en wraakgevoelens echt helemaal uit te sluiten wordt er gewerkt met zwaarden en kronen van karton.

Joyce van Esch en Norbert Busschers zijn bekend van Theater Gajes. Ze hebben ruime ervaring in het op een onweerstaanbare manier inpalmen van de toeschouwers in hun verhaal. Een theatrale wandeling waarbij het publiek mee speelt. De wandeling is ruim opgezet en ook leuk voor kinderen vanaf 12 jaar. We waarborgen alle veiligheidsmaatregelen rondom Corona. Tip: trek je wandelschoenen aan! Startpunt van de wandeling is het terras van Het Koelhuis, Coenensparkstraat 1, Zutphen.

Tickets voor de wandeling op 19 juni om 16 uur bestel je hier.