• Samba Touré

Samba Touré

Vrije gift 29 mrt 21:00 - 22:00
Zet 29 maart snel in je agenda! Het belooft een warme avond te worden:  Samba Toure is terug in Nederland om Het Koelhuis te betoveren! De Malinese bluesartiest Samba Touré wordt door velen beschouwd als beste gitarist van zijn land. Tegelijkertijd is hij een begenadigd zanger. Nadat hij begin deze maand al in verschillende Nederlandse poptempels speelde -waarover het NRC een zeer enthousiast stuk schreef- toerde Samba Touré onder andere door Scandinavië en ook daar waren de recensies meer dan lovend. 

Nu komt hij terug naar Nederland omdat in het rijtje Paradiso, Vera, Hedon en de Doelen Het Koelhuis natuurlijk niet mag ontbreken! 

Samba Touré: semi-akoestische Mali Blues met snelle tokkels en opzwepende drum. Samba Touré is een van Mail’s beste gitaristen en zijn werk is van internationale allure. Touré speelt Mali Blues die dichtbij de akoestische versie uit de Mississippi-delta ligt. De lome bluesklanken die hij uit zijn gitaar tovert zijn een feest om naar te luisteren, samen met een percussionist wisselt hij de lome bluesklanken af met dansbare tranceblues.  Kortom: niet missen deze Touré!