• Film & Gesprek Hans van Houwelingen: De Politiek van Openbare Kunst

Film & Gesprek Hans van Houwelingen: De Politiek van Openbare Kunst

Ticket 30 mrt 19:30 - 21:30

Film & Gesprek met Hans van Houwelingen: De Politiek van Openbare Kunst

Wat betekent ons cultureel erfgoed, wat is haar waarde en wie bepaalt die? Welke factoren bepalen haar lot? Die vragen staan centraal in de documentaire Tussen Blauwe Golven en Groene Corridor, die kunstenaar Hans van Houwelingen maakte samen met een groep kunststudenten. Dit programma bestaat uit een vertoning van de film, waarop een gesprek volgt over de manier waarop we met cultureel erfgoed omgaan.

Aanleiding voor de documentaire was het plan van de gemeente Arnhem om het iconische omgevingskunstwerk Blauwe Golven (1977) van kunstenaar Peter Struycken te slopen om plaats te maken voor een nieuwe parkachtige inrichting: de Groene Corridor. In interviews met betrokkenen schetsen Van Houwelingen en zijn team een beeld van de bureaucratische mist waarin kunst in de openbare ruimte staat: zijn er überhaupt wel regels en gedragscodes over de manier waarop we met publieke kunst omgaan?

Een gesprek onder leiding van Merlijn Geurts tussen Hans van Houwelingen, Simone Vermaat van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Gijs Frieling van Rijksbouwmeester.

Tickets voor dit evenement zijn gratis, klik hier om een plek te reserveren!