Filosofiecafé – Marli Huijer

Ticket 24 nov 15:00 - 17:00

Professor Dr. Marli Huijer houdt op 24 november van 15.00 tot 17.00 uur een lezing met de titel ‘Nieuw licht op seksuele vrijheid’ in het filosofiecafé in het Koelhuis in Zutphen.

Marli Huijer was van 2015 tot 2017 Denker des Vaderlands. Zij is hoogleraar publieksfilosofie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en promoveerde op het late werk van Foucault met oa. ‘Geschiedenis van de seksualiteit’. Van haar hand verscheen 2018  in de reeks ‘Nieuw Licht‘ het filosofisch essay ‘Beminnen’ waarin ze schrijft:

“Seksuele vrijheid gaat niet over het uitspreken van seksuele identiteiten, maar over de vrijheid tot het doen van liefde. Sinds de seksuele revolutie van de jaren zestig zijn er heel wat taboes doorbroken. Met de acceptatie van het homo huwelijk lijkt de revolutie voltooid”.

Maar hebben we hiermee werkelijk aan vrijheid gewonnen? In plaats van seksuele vrijheid heeft deze ontwikkeling ons een dwang tot bekennen opgeleverd. Onophoudelijk vertellen we of we homo, hetero, polyamoureus, happy single, of monogaam zijn. Mensen en culturen die er anders over denken, willen we bekeren tot onze vrijheid“ Marli Huijer pleit in haar essay voor een nieuwe seksuele revolutie. Ze houdt een lezing van ongeveer een uur. Na een korte pauze beantwoord Marli vragen uit de zaal.

Inloop vanaf 14.15 uur.
Entree: € 15,00 (De eerste 60 bezoekers van de lezing krijgen de pocketuitgave van haar essay ‘Beminnen’ gratis.
Kaarten reserveren via: info@filosofiecafe.nl