• Slotfestival Zomerexpo in Het Koelhuis

Slotfestival Zomerexpo in Het Koelhuis

gratis 20 aug 13:00 - 18:00

Nog even het vakantiegevoel vasthouden terwijl het eind van de zomervakantie nadert? Dat kan in Het Koelhuis! Als slot van de Zomerexpositie organiseert Het Koelhuis vrijdag 18 t/m zondag 20 augustus een lang weekend vol activiteiten voor jong en oud. Elke dag zijn het Stadsstrand, het Café en de Zomerexpo open vanaf 13.00 uur. Daarnaast zijn er workshops kunst maken van oud plastic, artist talks, open ateliers, kampvuur en toffe muziekjes in een lekker sfeertje. Het is ook het laatste weekend dat de mooie Zomerexpositie te zien is. Geniet ervan met een speciaal biertje, frietje, salade of hamburger uit de houtoven!

Zondag 20 augustus

Om 14.30 is er weer een workshop voor kinderen om kunst te maken van oud plastic. Aanmelden via info@hetkoelhuis.nl. Ap Esenbrink begeleidt de workhop. Hij studeerde aan de Kunstacademie AKI in Enschede. Hij was decorateur bij film en tv-producties van VPRO Villa Achterwerk en richtte bekende horecagelegenheden in. Hij maakt films, collages en objecten. Tessa Valkenburg houdt open atelier en Ole Nieling is in zijn hut. Om 13.00 start het opgraven van de kunstwerken uit de klei-oven met Roland en Tjalling en Airco Caravan houdt om 16.00 uur een artist talk over haar werk. De Zomerexpositie is open tot 18.00 uur, het Café en Stadsstrand tot zonsondergang.

 

Het Kunstgemaal & AKI meets Het Koelhuis

Als onderdeel van de IJsselbiënnale is er een maand lang een unieke expositie in Het Koelhuis van kunstenaars geselecteerd door Het Koelhuis en Het Kunstgemaal Bronkhorst. Verschillende kunstenaars laten in de periode unieke kunstwerken zien in en rondom Het Koelhuis in Zutphen.

We willen de verbinding leggen over de IJssel en het land tussen Kunstgemaal Bronkhorst en Het Koelhuis. De tentoonstelling bestaat uit aanstormende talenten van de AKI Academie of Art & Design naast gerenomeerde kunstenaars. Naast dat zij exposeren wordt er ook door de kunstenaars gewerkt en is er een randprogrammering voor jong en oud. Houd onze facebookpagina in de gaten voor meer informatie.

Kom je ook kijken naar de prachtige werken? De kunstwerken uit de expositie kun je ook aankopen en er is een heus museumwinkeltje tijdens de expositie.