• Göksel Yilmaz Ensemble

Göksel Yilmaz Ensemble

Ticket 06 sep 12:00 - 13:00

Een muzikale reis door de Levant

Göksel Yilmaz Ensemble, featuring Anass Habib

Vanwege de 1,5 meter-regel, treedt het ensemble twee keer op in het Wereldlokaal, voor twee keer een klein, ander publiek. Eerste voorstelling: 12 – 13 uur en de tweede voorstelling is van 14.00 tot 15.00 uur beiden zijn uitverkocht.

Het Koelhuis verzorgt van 13 – 14 uur een aantrekkelijke lunch, passend bij het thema van de dag. Reserveer hier voor de lunch. Een ticket voor de voorstelling koop je hier.

Het Göksel Yilmaz Ensemble brengt eeuwenoude traditionele Turkse liederen in een eigentijdse benadering. Maar ook Arabische muziek, met name nieuwe composities van bekende namen zoals Fairuz en Marcel Khalife. Je wordt meegevoerd op een muzikale reis door het leven, van verlangen tot opstand, van verdriet tot intense liefde en blijdschap. Liederen uit Turkije, Libanon, Syrië en Koerdistan voeren je mee op deze reis. Er zijn ook eigen composities van Yılmaz, beïnvloed door traditionele muziek en westerse stijlen zoals jazz, blues en klassiek.

Göksel Yılmaz speelde al op jonge leeftijd al saz (Turks snaarinstrument) en specialiseerde zich in de Turkse volksmuziek.

Special guest: zanger Anass Habib
Anass Habib, (geboren in Marokko) zingt vanaf zijn vroegste jeugd. Hij studeerde in Syrië en Libanon om zich het Aramese en Byzantijnse repertoire eigen te maken. Zijn repertoire: klassieke Arabische muziek en daarnaast: van Soefi-gedichten tot vroeg-christelijke melodieën en middeleeuwse Sefardische en Andalusische liederen in verschillende Arabische dialecten.

Bezetting:
Göksel Yılmaz:      zang, gitaar, saz en oud (TR, NL)
Anne Bakker:        viool (NL)
Funda Yılmaz:       zang (TR,NL)
Anass Habib:         zang (Mar.)

Meer informatie:
www.wereldmuziek.nl
www.speelman.nl/Goksel
www.gokselyilmaz.nl
www.anasshabib.com