• Freijzer & Maat

Freijzer & Maat

Ticket 25 jun 13:30 - 17:00

Freijzer & Maat spelen Brahms & Shostakovich

Het duo Mariette Freijzer (cello) en Cathelijne Maat (piano) speelt twee sonates. Ze starten met de sonate voor cello en piano in E mineur opus 38 van Johannes Brahms. De openingsmelodie is donker en sinister. Brahms liet zich inspireren door Bach. In begin vind je een verwijzing naar Die Kunst der Fuge, daarna een menuet in barokstijl en tot slot een fuga.

Na de pauze spelen zij de Sonate voor cello en piano opus 40 van Dmitri Shostakovich. Deze schreef hij net voor hij in ongenade viel bij de Sovjetleiding die hem censuur oplegde. De sonate is melancholisch, uitbundig, intens, soms zelfs humoristisch waarbij de donkere ondertoon altijd voelbaar is.

Freijzer & Maat maakten hun debuut op het Beethovenfestival Zutphen 2018 waar dit meer dan uitverkochte concert heel goed werd ontvangen. Naast onder meer sonates en ander werk van Beethoven hebben zij hun duo-repertoire uitgebreid met onder meer werk van Schumann, Brahms, Saint-Saens, Fauré en Shostakovich.

Het duo trad op in diverse kamermuziekseries. In 2022 waren Mariette en Cathelijne weer op het Beethoven festival en in de serie CODA Classique te horen, ditmaal met violiste Hebe Mensinga, concertmeester van het Balletorkest. Hier speelden zij het ‘Geister’-trio en het ‘Gassenhauer’-trio.

Wil je vooraf genieten van een lunch? Reserveer dan hier je plek!

Zondag 25 juni
Start concert 13.30 uur
Tickets €15,00

KOOP HIER JE TICKET