• FILOSOFIECAFÉ Van God los?! Sinds de jaren zestig?

FILOSOFIECAFÉ Van God los?! Sinds de jaren zestig?

Ticket 22 apr 14:15 - 17:00
Profesor Dr. Hans Boutellier  zal zondagmiddag 22 april van 15.00 tot 17.00 uur een lezing geven in Het Koelhuis met als titel:
‘Van God los?! ( ontkerkelijking: ontwikkeling, consequenties en toekomst).
Hans Boutellier  is als hoogleraar verbonden aan de VU in Amsterdam en wetenschappelijk directeur van het Verwey-Jonker Instituut. Sinds de jaren zestig geloven veel mensen niet meer in God. In zijn laatste boek ‘Het seculiere experiment ‘analyseert
Hans Boutellier hoe het christendom verdween uit het maatschappelijk leven en hoe met de ontkerkelijking de complexiteit van de samenleving is toegenomen.

Áls niemand meer in God gelooft, dan wordt het een zooitje jongen’– dat kreeg Hans in zijn jeugd van zijn vader te horen.
Boutellier maakt in zijn boek ‘Het seculiere experiment’ de balans op : heeft zijn vader gelijk gekregen?
In zijn lezing gaat hij aan de hand van persoonlijke ervaringen in op vijftig jaar seculiere samenleving.
Persoonlijke ervaringen en analyses op het gebied van criminaliteit, diversiteit, de seksuele moraal, gezag en sociale orde.
Het seculiere experiment ( uniek voor westerse landen) lijkt onder druk te staan.
Boutellier ziet zich zelf als ‘kind van de secularisering’, maar ziet ook het verlangen naar waarden, zingeving en bezieling en gaat met u in gesprek over zijn voorzichtige antwoord.
Opzet van de middag:
Boutellier houdt een inleiding van veertig minuten. Daarna volgt een korte plenaire discussie.
Na de pauze is er gelegenheid tot gesprek in kleine groepen, aan de hand van stellingen over het onderwerp van de lezing.
Tijd: 15.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 14.15 uur)
15 euro p.p.