• De sneeuwstorm van Alexandr Poesjkin

De sneeuwstorm van Alexandr Poesjkin

Ticket 20 feb 12:00 - 13:30

Een duovoorstelling met voordracht en muziek

Oleg Lysenko en Hans Boland presenteren: DE SNEEUWSTORM van ALEXANDR POESJKIN Het is 1812, Napoleon staat op het punt Rusland binnen te vallen. Zonder enige notie van het dreigende gevaar zijn Masja, een lief meisje van zeventien, en Vladimir, een jonge officier met verlof, wanhopig verliefd. Een huwelijk zit er niet in, want zij is rijk en hij arm. Zij besluiten stiekem te trouwen en ervandoor te gaan. Een sneeuwstorm gooit roet in het eten…

In een duo-voorstelling van een uur brengen Hans Boland en Oleg Lysenko Poesjkins dit magnifieke korte verhaal. Boland geldt als een zeer bekwaam voordrachtskunstenaar. Lysenko is een virtuoos accordeonist (conservatoria van Kyïv en Rotterdam) en heeft een voorliefde voor projecten waarin literatuur en muziek elkaar aanvullen en in elkaar overvloeien. Oleg speelt eigen transcripties van ‘De sneeuwstorm’ suite op de bayan.

Inloop vanaf 11:00 uur. Er zijn na de voorstellingen CD’s te verkrijgen. Het Koelhuis Café is tussen en na de twee voorstellingen open. Kom ook lekker gebak eten, lunchen of borrelen voor of na de voorstelling!