• Cellofestival Nachtsuites – Innerstrings

Cellofestival Nachtsuites – Innerstrings

tickets 24 aug - 25 aug 22:30 - 00:00

Het Internationaal Cellofestival Zutphen presenteert dit jaar haar 9e editie van 23 tot en met 27 augustus 2017. Meer dan andere jaren maken zij het podium vrij voor jong talent. Nergens kun je de cello van zo dichtbij beleven als in Zutphen. Vijf dagen lang spelen de cellisten de sterren van de hemel in allerlei verrassende formaties.  Het cellofestival is er voor iedereen, voor de ‘hard-core’ klassieke muziekliefhebber tot de beginnende luisteraar. Een bron van inspiratie. Je bent van harte welkom!

Vandaag Innerstrings bestaande uit componist en slagwerker Arnold Marinissen en celliste Katharina Gross. Samen creëren ze sinds 2010 muziek.

In 2013-14 realiseerden Gross & Marinissen Cello Songbook, een set van zo’n vijftig minuten voor cello en klanksporen. Deze muziek was intussen tijdens meer dan vijftig concerten te horen, ondermeer bij Scapino Ballet, Cross-Linx, op allerlei podia binnen en buiten Nederland. Een aantal songs verscheen op het album Things are Perfect.

De muziek krijgt vorm in composities die altijd ruimte laten voor flexibiliteit bij uitvoering. Vingervlug cellospel, lange muzikale bogen, trage melodieën en kleurrijk ritmisch slagwerk zijn onderhevig aan electronica, die de instrumentele muziek kleurt en verandert, maar het originele spel tegelijk in tact laat. De elektronica wordt geprogrammeerd en live bediend door Marinissen. Deze aanpak levert bijzondere muzikale resultaten op, gelaagd, complex, poëtisch en uiterst flexibel.

Tickets zijn HIER verkrijgbaar voor 13,50 p.p.