We hebben een bizar jaar afgesloten en hebben erg veel zin in het nieuwe jaar! Tijd om even stil te staan bij het afgelopen jaar en onze wensen te delen voor 2021.

Allereerst hartelijk bedankt voor je belangstelling voor Het Koelhuis. Wij geloven dat onze ontwikkeling een wisselwerking is tussen onze opdrachtgevers, degenen die het Koelhuis een warm hart toedragen en onszelf. Het helpt ons om inspiratie op te doen en mooie concepten en oplossingen te bedenken en die te realiseren. Dus dank daarvoor! 

We wensen jou en de mensen om je heen veel gezondheid en geluk. We nemen je graag hieronder mee in een terug- en vooruitblik in de ontwikkeling van Het Koelhuis.

2020: EEN JAAR MET UPS EN DOWNS

Vol goede moed en vertrouwen begonnen we aan 2020. Er stonden vele zakelijke bijeenkomsten en congressen op het programma. In de weekenden was er van alles te vieren: verjaardagen, bedrijfsfeesten en niet te vergeten trouwerijen. Ook was er op cultureel gebied van alles geboekt en voorbereid. Op 16 maart werden ook wij overvallen door de maatregelen tegen het coronavirus. Ondanks dat het een enorme tegenvaller was, gaf het ook tijd voor andere zaken. We hebben met ons team het terras stoer met veel groen ingericht. Daarnaast hebben we onze nieuwe bouwplannen en bijbehorende vergunningsaanvragen voorbereid.
In juni mochten we weer coronaproof open. Naast dat we weer kleinschalige bijeenkomsten, privéfeesten en trouwerijen mochten doen, startten we met daghoreca. We waren 6 dagen in de week open met het Koelhuis Café, we genoten van het terras en de prachtige zomer.

We waren vooral ook heel blij om weer ons vak uit te oefenen, want de agenda was weer gevuld met coronaproof meetings, intieme feestjes met diners en lunches, kleinere bruiloften maar ook uitvaarten. Omdat we in meerdere ruimten met de nieuwe eisen tot 60 personen konden ontvangen, was er weer leven in de brouwerij.

Helaas werden wij als evenementenlocatie en horecagelegenheid in oktober opnieuw verplicht om te sluiten. Een enorme domper, zeker omdat we kosten nog moeite hadden gespaard om te voldoen aan de Covid-maatregelen. Gelukkig bleek opnieuw dat de Koelhuis crew niet klein te krijgen is. Met elkaar keken we: wat kan wel? Een deel van ons team is begonnen met voorbereidende werkzaamheden voor de ophanden zijnde grootscheepse verbouwing. Verder namen we alle ruimtes onder de loep en gaven we de inrichting en sfeer een boost. Ook hebben we de website aangepast. Zo is nog beter zichtbaar wat we allemaal in huis hebben! We hebben immers een team met specialisten op het vlak van communicatie, het maken van video's, styling en interieurontwerp, tekstproducties, illustraties, etc.

FESTIVAL OEVERLOOS

Het was uniek in Nederland: een festival dat door kon gaan! En wat hadden we geluk met het weer. Festival Oeverloos was een kleine parel in de zomer met kleinschalige, avontuurlijke theater- en muziekvoorstellingen in de prachtige omgeving van Zutphen en het IJssellandschap. Wij organiseerden en produceerden dit festival in intensieve samenwerking met creatief leider Norbert Busschers van Stichting Oeverloos en met Stichting Het Koelhuis. De Covid-maatregelen zorgden ervoor dat er veel vrijwilligers nodig waren om alles in goede banen te leiden. Wat waren en zijn we superblij met dit enthousiaste goede team. Oeverloos komt terug in 2021. Zet vrijdag 17 t/m zondag 19 september maar vast in je agenda!

WAT BRENGT 2021?

Achter de schermen maakten we in 2020 plannen en werkten ze uit. Veel van de plannen uit 2020 schuiven door naar 2021.

Vorig jaar startten we met de voorbereiding van de laatste fase van de verbouwing van het Koelhuis. We hebben al 3 van de 5 verdiepingen als publieksruimten in gebruik. Het werd tijd om de plannen voor de kelder en de derde verdieping uit te werken, inclusief het dakpaviljoen met roofgarden. Alle benodigde vergunningen zijn binnen dus we gaan dit jaar aan de slag!

We zijn gestart met de kelder. Hier komt een grote, bijzondere en geluidsdichte (!) ruimte voor de meest uiteenlopende feesten en events. De naam van deze ruimte wordt MIN-één. Er komt in de kelder ook een productiekeuken. Om de havenzijde van het gebouw beter te ontsluiten en genoeg nooduitgangen te hebben, komt er van de kelder tot op het dak een tweede trappenhuis met lift.

Na decennia in het donker komt er dit jaar ook daglicht op de derde verdieping. Hier komen meerdere ruimten en op langere termijn ook een paar hotelkamers.

Als we mogen vertrouwen op de vaccins, dan gaat dit jaar de rem er weer langzaam vanaf en mogen we weer los! We zien er naar uit om samen met jou weer te mogen genieten van het goede leven. Veel van de vorig jaar geplande symposia, congressen, feesten en bruiloften zijn naar dit jaar verplaatst. Fingers crossed en hopen op weer meer vrijheid en ruimte voor gekkigheid!

Vorig jaar kon Kunstenaar Louise te Poele haar onderdeel van de proeftuin Kunst + Landschap Stedendriehoek niet wereldkundig maken. Ze wil de geschiedenis van het koelhuis én de regio op een bijzondere manier in het landschap zichtbaar maken. Ze gebruikt daarbij de verbindingen die het oude koelhuis had naar het achterland. Kom in ieder geval langs tijdens de IJsselbiënnale. Die is dit jaar van midden juni tot eind september. Dan beleef je zelf wat Louise heeft gecreëerd.

Wij staan zelf ook uitgebreid stil bij het 101 jarig bestaan van ons bijzondere pand. Samen met Stichting Het Koelhuis krijgen deze plannen vorm. We houden je op de hoogte! Heb je nu al een persoonlijk verhaal over jouw band met (de historie van) Het Koelhuis? Mail het naar info@hetkoelhuis.nl. Misschien wordt ook jouw verhaal onderdeel van het vieren van het 101 jarig bestaan!

 

Meer informatie: www.hetkoelhuis.nl
Volg ons op Facebook, Twitter: @HetKoelhuis en instagram

Coenensparkstraat 1, 7202 AN ZUTPHEN