Het Koelhuis hart ligt bij evenementen. Wij zijn blij dat het buitentheater Festival Oeverloos dit jaar kan plaatsvinden. Door goed in te spelen op alle COVID-19-maatregelen is er dit jaar gelukkig toch veel mogelijk.

Festival Oeverloos brengt mooie intieme theater-, circus-, muziek- en dansvoorstellingen. Door de maatregelen is het festival dit jaar wat kleinschaliger. Wees er dus snel bij, bestel vandaag nog je Passe-partout!

Het festival is in de prachtige omgeving van Zutphen en het IJssellandschap en geschikt voor alle leeftijden. Het programma is verdeeld in een festivalroute en een avondprogramma. De festivalroute voert je langs plekken in de Hoven, de Noorderhaven, de uiterwaarden en Het Koelhuis: de centrale locatie in dit weekend. Daar is ook het avondprogramma en komen de artiesten bij elkaar.

VOORSTELLINGEN

Hieronder vind je een greep uit de voorstellingen. De meesten zijn tweemaal per dag op zowel zaterdag als zondag. Zodra er tijden bekend zijn, vind je die op festival-oeverloos.nl. Hou ook facebook in de gaten! Daar staat straks het digitale festivalboekje met het tijdsschema.

Kira-Anders ‘Das phantastische Grammophon’
Theater/Circus/Muziek

Een echte Engelse ceremonie waarbij theekopjes, etiquette en het aanleren van nieuwe danspasjes een dagelijkse routine vormen. Maar langzaam stort dit vertrouwde leven in. De grammofoon geeft er de brui aan. Naarstig gaat het danspaar op zoek naar nieuwe muziek en vindt en-passant de meest opwindende dansen uit. Kira-Anders combineert een veelheid aan technieken.

BOT  ‘Try-out’
Muziektheater

BOT heeft internationaal een grote reputatie opgebouwd met theatrale muziekinstallaties. Zelf bedachte instrumenten van grote eenvoud of industriële proporties. Daarmee wordt betoverende en soms beklemmende muziek gemaakt. Deze nieuwe voorstelling zou op ‘Oerol’ in première gaan. Maar nu gaat BOT met een reeks try-outs in de oude Reesinkloods de nieuwe werkelijkheid te lijf!

Dirtz Théatre ‘Nonna’s don’t cry’
Poppentheater/Dans

De emotionele scenes van Dirz Théatre met levensgrote poppen raken je diep. Nonna (s) don't cry nodigt je uit om in de geest te kruipen van een vrouw die voortdurend heen en weer beweegt tussen haar oude dag, haar jeugd, het denkbeeldige en het echte.
Een poëtisch eerbetoon aan de verschillende fases van het leven. Het doorbreekt de grenzen tussen poppenspel, dans en fysiek theater.

Joris Linssen & Caramba
Muziek

Caramba staat bekend om de meeslepende verhalen, het virtuoze accordeonspel, de prachtige meerstemmige samenzang en het aanstekelijke enthousiasme. Zien is geloven. Een concert van Caramba is altijd raak! Wees erbij op zaterdagavond!

Stefan Sing en Cristiana Casadio ‘Tangram’
Dans/Circus

Een spectaculaire combinatie van moderne dans en jongleren. Twee echtelieden verdiepen zich in elkaars hobby’s en dreigen zo langzaam hun private ruimte kwijt te raken. Je vergeet in een klap alle saaie jongleurs die je ooit zag.

Jaap Slagman 'Broos'
Theater

Een man bezoekt elk jaar het graf van zijn beste vriend en overpeinst het leven dat hij leidt. Elk jaar besluit hij weer zijn leven radicaal om te gooien. Een tragi-komische voorstelling over bravoure en lessen in tevredenheid.

PASSE-PARTOUTS

Passe-partouts zijn verkrijgbaar via www.hetkoelhuis.nl. Houd in september de website in de gaten voor verdere instructies: je wisselt je passe-partout namelijk om voor tickets. Tegen die tijd zijn ook losse tickets beschikbaar voor verschillende voorstellingen, zolang de voorraad strekt.

Passe-partout alle voorstellingen:

Incl. muziektheater BOT € 35,00 (kinderen tot 12 jr € 20,00).
Excl. muziektheater BOT € 27,50 (kinderen tot 12 jr € 15,00).

HELP JE MEE?

Wil je een bijdrage leveren aan dit bijzondere kleinschalige festival? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die graag hun handen uit de mouwen te steken. Denk hierbij aan verspreiding van flyers en affiches, op- en afbouw, kaartverkoop en controle, gastvrouwen en -heren.
Wij zorgen voor eten en drinken (consumptiebonnen) en gratis toegang tot voorstellingen en het avondprogramma. Met elkaar maken we er een ontspannen festival van met veel gezelligheid!

Aanmelden als vrijwilliger kan hier: https://www.festival-oeverloos.nl/vrijwilligers/. Hier kun je ook aangeven op welke momenten je beschikbaar bent. Wij zorgen dat je begin september informatie ontvangt over waar en wanneer je verwacht wordt en wat je kan doen tijdens het Festival.

Overnachting voor 1 of 2 artiesten
Tot slot zoeken we nog naar enkele slaapplaatsen voor de artiesten. Heb je een - ook voor jou – Corona-veilige plek om één of twee artiesten te ontvangen? Dat zou geweldig zijn.
Bij twee artiesten gaat het om één huishouden. De slaapplek is bij de meeste van donderdag 17 tot zondag 20 september. Sommige artiesten komen op vrijdag aan, een enkeling gaat maandag weg. In detail weten we dat 2 weken van te voren. Heb je een slaapplek, dan kun je dat hier doorgeven: https://www.festival-oeverloos.nl/contact/

KOELHUIS CAFÉ, DINSDAG T/M ZONDAG OPEN

We zijn al weer even 6 dagen in de week open. Dat geeft weer nieuwe mogelijkheden! Geniet van een verlaat ontbijt, kom gezellig chillen of borrelen. Je vindt rust, afleiding en vooral ruimte. Begin bij ons je boot-, fiets- of wandeltocht. Wij verzorgen graag jullie koffie met taart, lunch of diner. Er zijn voor groepen verschillende mogelijkheden, bel 0575-510018 of mail naar info@hetkoelhuis.nl
Door Covid-19-maatregelen reserveren via hetkoelhuis.nl.
Open: di. wo. do. zo. van 11.00 t/m 19.00 en vr. en za. tot 22.00.

Meer informatie: www.hetkoelhuis.nl
Volg ons op Facebook, Twitter: @HetKoelhuis en instagram

Coenensparkstraat 1, 7202 AN ZUTPHEN