Het voorjaar zit weer in de lucht en dat hebben we vrijdag tijdens het Sunset Café gemerkt! Het terras puilde uit met daarbij de opzwepende gypsy klanken van Balkanari in de Machinekamer is voor ons de lente begonnen! We kijken uit naar lange zomeravonden op ons terras. 

Achter de schermen zijn we een slag verder met de derde verdieping. De wanden en het plafond zijn gezandstraald. Er komt weer 450 m2 bij voor allerlei bijzondere initiatieven. De ruimte inspireert en qua sfeer is alles mogelijk: van underground tot industrieel chique. We kunnen nu events tot 1000 personen binnen ons gebouw aan.

Er staan meerdere events op het programma en we hebben een leuke aankondiging voor juni, zet Orgelvreten op 21 juni in je agenda! Lees snel verder voor meer informatie. 

VR 29 MAA 21.00 UUR SAMBA TOURÉ

Samba Touré: semi-akoestische Mali Blues met snelle tokkels en opzwepende drum! Hij is een van Mail’s beste gitaristen en zijn werk is van internationale allure. De klanken die hij uit zijn gitaar tovert zijn een feest om naar te luisteren, samen met een percussionist wisselt hij lome bluesklanken af met dansbare tranceblues. 

Nadat hij begin deze maand al in verschillende poptempels speelde -waarover het NRC een zeer enthousiast stuk schreef- toerde hij onder andere door Scandinavië en ook daar waren de recensies meer dan lovend. Nu komt hij terug naar Nederland omdat in het rijtje Paradiso, Vera, Hedon en de Doelen Het Koelhuis natuurlijk niet mag ontbreken! Entree: vrije gift.

ZA 30 MAA 20.30 UUR EP RELEASE MARISE DEN BAKKER

De gevoelige snaar raken op de juiste manier, dát kan Marise met haar prachtige stem die ze o.a. laat horen in haar eigen nummers en unieke versies van covers. Tijdens The Voice Kids kwam ze  met coaching van Ilse de Lange tot in de battles! Nu komt haar allereerste EP uit, de nummers zijn samen met Jeshja van Noort, Len Harmsen, Nathan Becker en Hidde Hendriks geschreven.

Kom langs 30 maart en geniet!

VR 5 APR 20.30 UUR JAMSESSIE COOL CONNECTION

Live muziek waar je zelf ook mee kunt jammen. Speel je een instrument of zing je graag de sterren van de hemel? Speel met een top ritmesectie je favoriete standards of zing een mooie ballad. Stijl van blues, funk, soul, rock tot jazz en alles wat daar tussen zit. 

De Jamsessie wordt begeleid door ervaren musici: Frank van Velthoven/contrabas & sax, Ton Herman Melis/toetsen, Berry Vink/drums en Didier Kerckhoff/gitaar. 

ZO 14 APR 10.00 UUR SLAGWERKDAG

Er komen een paar hele bijzondere artiesten deze slagwerkdag!

Han Kerkhof maakt nieuwe sounds en strakke grooves door te stacken en te sampelen. Maar hij gebruikt ook verticaal opgestelde hihats of het geluid van een koffieapparaat. Zijn video's gaan viral en deze jonge drummer is zeker de moeite waard om te checken!

De tweede act is de band 'Koffie'. Ze stonden op het podium van de Zwarte Cross en North Sea Jazz. De beide percussionisten van de band, Vernon Chatlein en Steven Brezet (speelde ook bij Snarky Puppy) geven beide een clinic.

Ze bestaan 20 jaar, hebben shows achter de rug in Amerika, Canada, Australië en heel Europa. We zijn trots dat Drumbassadors op 14 april ook Het Koelhuis aan dit rijtje toevoegt.

In alles zit ritme en Percossa maakt daar voorstellingen over. Deze slagwerkers weten op virtuoze wijze uit bijna alles muziek te krijgen. Of dat nu tandenborstels, kinderwagens, buisjes of traditionele instrumenten zijn. Hun shows zijn muzikale en theatrale achtbanen vol humor en emotie. 

Kaarten bestellen via: info@multipercussion.com voor 20,00 euro.
Wees er snel bij want vol is echt vol!

DO 18 APR 19.00 UUR THE PASSION LIVE

Speciaal voor leden van de KRO-NCRV. Ben je niet in gelegenheid om op 18 april de show vanThe Passion in Dordrecht te bezoeken? Leden van de KRO-NCRV kunnen bij ons onder het genot van een drankje genieten van een bijzonder voorprogramma en aansluitend een live-stream van hét paasspektakel van Nederland. Meer info via: http://bit.ly/KH-KRO 

VR 16.00 - 22.00 UUR IEDERE WEEK SUNSET CAFÉ

Vrijdag is ons wekelijkse Sunset Café. Gezellig met andere levensgenieters bijpraten met een hapje en een drankje. 
Voor de kinderen staat er een kinderhoek met boekjes en speelgoed.

Naast een kleine kaart met biologische hamburgers, huisgemaakte friet en frisse salades hebben we hapjes om samen te delen. Van brood met huisgemaakte dips, flammkuchen (ook vegetarisch) tot bitterballen. Vanaf de begane grond heeft u prachtig uitzicht op de ondergaande zon, lekker weekend!

VR 21 JUN 20.30 UUR ORGELVRETEN

PRIMEUR!! Op 21 juni staat Orgelvreten in Het Koelhuis!

Orgelvreten: een Hammondorgel-Project van Thijs Schrijnemakers en Darius Timmers. Ze zitten tegenover elkaar op het podium en gaan het gevecht aan op hun hammondorgel. Zet daarbij drummer Henri van den Berg, bassist Jan Teertstra en sousafonist Arno Bakker en de zaal staat op zijn kop!

Orgelvreten onderscheidt zich door hun eigen muzikaal universum, van hard schurende tot verstilde & romantische en verrassende klanken.

Tickets zijn 17,50 online en 20,00 aan de deur! Voorverkoop start 1 april via www.hetkoelhuis.nl

Meer informatie: www.hetkoelhuis.nl
Volg ons op Facebook, Twitter: @HetKoelhuis en instagram

Coenensparkstraat 1, 7202 AN ZUTPHEN