De maand februari is voorbij gevlogen! Naast een vol stromende agenda bruist Het Koelhuis weer van de plannen. We gaan de zandbak inrichten als moes-, en kruidentuin. De theatervoorstellingen afgelopen dagen van Woest Oost waren de perfecte vuurdoop voor onze rauwe, derde verdieping. De ruimte inspireert en is voor heel veel toepassingen geschikt. In maart gaan we door met het leeghalen van de ruimte, stralen van de wanden, aanbrengen elektra en andere voorzieningen om de verdieping optimaal te gebruiken.

Er staan meerdere events op het programma komende maand. Aankomend weekend verheugen we ons op Deelder & van der Lek. Lees snel verder voor meer informatie!

VR 1 MAA 20.30 UUR JAMSESSIE COOL CONNECTION

Live muziek waar je zelf aan mee kunt doen. Speel je een instrument of kan je zingen? Speel met een top ritmesectie je favoriete standards of zing een mooie ballad. Stijl van blues, funk, soul, rock tot jazz en alles wat daar tussen zit. 

De Jamsessie wordt begeleid door ervaren musici: Frank van Velthoven/contrabas & sax, Ton Herman Melis/toetsen, Berry Vink/drums en Didier Kerckhoff/gitaar. 

ZO 3 MRT 15.00 UUR DEELDER & VAN DER LEK 'BIG CITY' JAZZ

Twee grootheden brengen het beste uit een glorieus jazzverleden naar Het Koelhuis. Jules Deelder en Boris van der Lek wisselen pakkende, robuuste stukken af met prachtige ballades. De mooie verhalen en gedichten van Deelder dragen bij aan een show met het hart op de goede plaats.

Deelder en Van der Lek spelen al 32 jaar regelmatig samen sinds een eerste ontmoeting op de Boulevard of Broken Dreams. Jules Deelder is dichter & auteur & beeldend kunstenaar & jazzfanaat & drummer in “Trio Me Reet”. Tenorsaxofonist Boris van der Lek debuteerde op zijn 18e op North Sea Jazz en speelde oa bij Herman Brood & his Wild Romance, Golden Earring en the Houdini’s.

JAZZ online luisteren: https://Lek-Deelder.lnk.to/JazzFA

Voorproefje live tijdens De Parade: Boogaloo

Tickets bestel je HIER.

ZO 17 MAA 15.00 UUR FILOSOFIECAFÉ

“De tijdsgeest is veranderd. Ik wil er geen misverstand over laten bestaan dat de grote utopie van een totaal andere samenleving nog steeds uit den boze is. Maar zonder kleine utopische experimenten en ideeën dreigt de kapitalistische utopie ons te verlammen.”Tijdens de lezing ‘Nieuw licht op het utopisch denken’ gaat Professor Dr. Hans Achterhuis in op de vraag welke utopische doelen en ideeën we nu kunnen formuleren om bestaande maatschappelijke en ecologische praktijken te veranderen zodat ze over een paar decennia vanzelfsprekend zijn. Tickets via: info@filosofiecafe.nl

VR 22 MAA 20.30 UUR BALKANARI

Kom dansen op de fijne gypsy en Balkanbeats van Balkanari! Traditionele volksmuziek gemengd met moderne pop- en rocknummers. Denk aan o.a. Shantel en Fanfare Ciocårlia. Daarnaast worden bestaande nummers door de band ‘ver-balkaniseerd’. Van Nirvana tot Lady Gaga; met een pittig balkansausje! 

Er is eenmalig geen entree! Het optreden wordt door de band gebruikt voor een nieuwe promotievideo zodat straks niemand meer om de band heen kan! 

DI 19 MAA 19.30 UUR LEZING MANU KEIRSE

Prof. dr. Manu Keirse geldt als dé autoriteit op het gebied van verlies en rouw. Zijn integere en invoelende lezingen trekken volle zalen, bieden troost aan rouwenden en handvatten voor iedereen die er voor een rouwende wil zijn.

De vele praktijkvoorbeelden en zijn omvangrijke kennis weet hij in ca. anderhalf uur om te zetten tot story-telling van hoog niveau. Met tips en antwoord op veel vragen.

Let op: de lezing op 19 maart is geheel uitverkocht.
I.v.m. de grote belangstelling is er een tweede lezing georganiseerd op 25 juni. Tickets voor deze lezing bestel je HIER. bestel snel want VOL=VOL. 

ZA 30 MAA 20.30 UUR EP RELEASE MARISE DEN BAKKER

De gevoelige snaar raken op de juiste manier. Dat kan Marise met haar prachtige stem die ze o.a. laat horen in haar eigen nummers en unieke versies van covers. Tijdens The Voice Kids kwam ze  met coaching van Ilse de Lange tot in de battles! Nu komt haar allereerste EP uit, de nummers zijn samen met Jeshja van Noort, Len Harmsen, Nathan Becker en Hidde Hendriks geschreven.

Kom ook langs 30 maart en geniet van de muziek, een hapje en een drankje!

ZO 14 APR 10.00 UUR SLAGWERKDAG

Voor de vierde keer Slagwerkdag in Het Koelhuis! Op het programma staan grote namen als Percossa en Drumbassadors, maar ook clinics van jonge en veelbelovende talenten als Han Kerkhof en Rudimental Drummers. Er is een markt ingericht waar onder meer Drumzaak Apeldoorn, El Cajon Percussie en Theworldfastestdrummer.nl staan met hun expertise.

Iedere bezoeker krijgt bij zijn entreekaartje twee gratis lootjes waarmee mooie prijzen te winnen zijn. De opbrengst van deze loterij én de kaartverkoop gaat in zijn geheel naar het Gunjur Muziekfestival.Kaarten voor Slagwerkdag Zutphen zijn te bestellen via info@multipercussion.com en kosten 20,00 euro per stuk.

VR 16.00 - 22.00 UUR IEDERE WEEK SUNSET CAFÉ

Elke vrijdag is ons wekelijkse Sunset Café. Gezellig met andere levensgenieters bijpraten met een hapje en een drankje. 
Voor de kinderen staat er een kinderhoek met boekjes en speelgoed.

Naast een kleine kaart met biologische hamburgers, huisgemaakte friet en frisse salades hebben we hapjes om samen te delen. Van brood met huisgemaakte dips, flammkuchen (ook vegetarisch) tot bitterballen. Vanaf de begane grond heeft u prachtig uitzicht op de ondergaande zon, lekker weekend!

Meer informatie: www.hetkoelhuis.nl
Volg ons op Facebook, Twitter: @HetKoelhuis en instagram

Coenensparkstraat 1, 7202 AN ZUTPHEN