We houden van de start van een nieuw jaar, lekker orde scheppen en nieuwe ideeën uitwerken. Zoals we al in een eerdere nieuwsbrief aangaven gaan we naast werken aan Het Koelhuis steeds meer bezig met het programmeren en ruimte bieden aan bijzondere initiatieven.

Vanaf vorig jaar september repeteert jeugdtheater Woest Oost elke zaterdag in Het Koelhuis. Regisseur Irene Kriek had haar zinnen gezet op de derde verdieping om hier de theatervoorstelling Remember me op te voeren. Dit sluit naadloos aan op onze plannen voor de derde verdieping. We zijn druk bezig met het leeghalen van de derde en meest rauwe verdieping van Het Koelhuis. Alle andere verdiepingen hebben pilaren. Deze verdieping niet: die is er de vorige eeuw later op gebouwd doordat de vraag naar koelruimte toenam. De ruimte geeft daardoor vele mogelijkheden: vlakke vloer producties, een catwalk, tentoonstellingsruimte, tijdelijke showroom en meer.

Er staan allerlei soorten muziek en ook nog theater op onze agenda. Benieuwd? Lees dan snel verder!

VR 1 FEB 20.30 UUR JAMSESSIE COOL CONNECTION

Live muziek waar je zelf aan mee kunt doen. Speel je een instrument of kan je zingen? Speel met een top ritmesectie je favoriete standards of zing een mooie ballad. Stijl van blues, funk, soul, rock tot jazz en alles wat daar tussen zit. 

De Jamsessie wordt begeleid door ervaren musici: Frank van Velthoven/contrabas & sax, Ton Herman Melis/toetsen, Berry Vink/drums en Didier Kerckhoff/gitaar. 

VR 8 FEB 20.30 UUR JICK MUNRO & THE AMAZING LASERBEAMS

Jick Munro and the Amazing Laserbeams is een zevenkoppige band met unieke cross-overs met elementen van bluegrass, country, folk, blues en Americana. Waar zij optreden, is het feest en jij bent uitgenodigdZij deelden het podium met o.a. Pokey Lafarge & the South City Three, Typhoon, Orgelvreten en The Kik. Ze stonden op het podium bij Pinkpop en de Zwarte Cross.
In december lanceerden ze hun EP “Ramblin On” met het prachtige Old Joe en het swingende All Night Long.
Tickets bestel je HIER.

15, 16, 17, 22, 23 EN 24 FEB WOEST OOST - REMEMBER ME

Regisseur Irene Kriek komt met een prachtig nieuw theaterstuk: Remember Me, gebaseerd op het beroemde HAMLET van Shakespeare.
Wat betekent het om lief te hebben, om te twijfelen en om langzaam tot waanzin te worden gedreven in een wereld die steeds individualistischer wordt en die het jonge mensen zelf laat uitzoeken?
Spel: Hinde de Dreu, Pepijn Bresters, Pjotr Zwanenburg, Jella Bron, Liz Bisschop, Josefien Overeem, Sandy Jorgensen, Max Koonen, Rahel Welday en Luna te Pas. Tickets bestel je HIER. 

ZO 17 FEB 15.00 UUR SPONSORCONCERT TALENTENKLAS

Kom naar het het sponsorconcert voor de Talentenklas Muziek regio Zutphen, Lochem en Brummen van de Muzehof. Ze brengen muziek van klassiek tot jazz en rock tot pop. De toegangsprijs van € 12,50 komt geheel ten goede aan de Talentenklas Muziek. Deze klas bestaat uit leerlingen die nóg meer talent en motivatie hebben dan de gemiddelde muziek-leerling!

Geniet van de diverse muziekstijlen vanaf 15.00 uur. Tickets bestel je HIER.

ZA 23 FEB 23.00 UUR PATHFINDER (UITVERKOCHT)

Pathfinder komt terug met dikke techno in het Koelhuis! Voor deze avond nodigen zij twee nationale helden met internationale allure uit. Een van deze godfathers achter de draaitafels is zonder meer DJ INVITE. Geen rugzak, maar een koffer vol ervaring. Daadwerkelijke liefde voor muziek!

Ben Buitendijk heeft inmiddels meerdere releases op zijn naam staan en is daarmee een ware aanvulling in het vaderlandse technolandschap.Hij stond in de roemruchte Tresor in Berlijn. Dan mag het illustere Zutphen uiteraard ook niet op zijn palmares ontbreken. Verwacht een diepe, strakke opbouw op deze avond. Het Koelhuis in zijn puurste vorm!

ZO 3 MRT 15.00 UUR DEELDER & VAN DER LEK 'BIG CITY' JAZZ

Twee grootheden brengen het beste uit een glorieus jazzverleden naar Het Koelhuis. Jules Deelder en Boris van der Lek wisselen pakkende, robuuste stukken af met prachtige ballades. De mooie verhalen en gedichten van Deelder dragen bij aan een show met het hart op de goede plaats.

Deelder en Van der Lek spelen al 32 jaar regelmatig samen sinds een eerste ontmoeting op de Boulevard of Broken Dreams. Jules Deelder is dichter & auteur & beeldend kunstenaar & jazzfanaat & drummer in “Trio Me Reet”. Tenorsaxofonist Boris van der Lek debuteerde op zijn 18e op North Sea Jazz en speelde oa bij Herman Brood & his Wild Romance, Golden Earring en the Houdini’s.

JAZZ online luisteren: https://Lek-Deelder.lnk.to/JazzFA

Voorproefje live tijdens De Parade: Boogaloo

Tickets bestel je HIER.

VR 16.00 - 22.00 UUR IEDERE WEEK SUNSET CAFÉ

Elke vrijdag is ons wekelijkse Sunset Café. Gezellig met andere levensgenieters bijpraten met een hapje en een drankje. 
Voor de kinderen staat er een kinderhoek met boekjes en speelgoed.

Naast een kleine kaart met biologische hamburgers, huisgemaakte friet en frisse salades hebben we hapjes om samen te delen. Van brood met huisgemaakte dips, flammkuchen (ook vegetarisch) tot bitterballen. Vanaf de begane grond heeft u prachtig uitzicht op de ondergaande zon, lekker weekend!

Meer informatie: www.hetkoelhuis.nl
Volg ons op Facebook, Twitter: @HetKoelhuis en instagram

Coenensparkstraat 1, 7202 AN ZUTPHEN