April vloog voorbij met al mooie zomerse dagen waarbij we genoten van het Stadsstrand. Naast het wekelijkse Sunset Café op vrijdag, gaan we het eerste warme weekend dit jaar open met stadsstrand op zaterdag en zondag. Genieten van cocktails, lekkere tapas, stadse duinen, de sunset en muziek aan de haven. Houd hiervoor onze website, twitter, facebook en instagram in de gaten.

Eind april en begin mei is het Bach Bridges Festival in Zutphen. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende optredens in Het Koelhuis en wat er verder op stapel staat.
Foto: Harry Gelderman

ZO 29 APR 20.00 UUR KAMERCONCERT BACH & KLEZMER

Als onderdeel van Bach Bridges een kamerconcert waarin de musici Bach met Klezmer combineren. Zoals veel componisten voor hem deed Bach regelmatig beroep op volksmuziek. Deze avond hoor je muziek waarin twee Joodse componisten de scheurende Joodse dansmuziek vertalen. Zij spelen stukken van Bach, Krein en Golijov. O.a. vertolkt door Olivier Patey op klarinet. Inloop vanaf 19.30 uur.

Tickets 
Volwassenen € 20,00
Kinderen € 10,00

DI 1 MEI 12.30 - 15.00 UUR BRUNCH + CONCERT AIDAN MIKDAD

Bach Bridges wil de hele wereld muzikaal omarmen. Dan mag ook muziek van Amerikaanse bodem niet ontbreken. De zeer geliefde componist Samual Barber schreef naast zijn tranentrekkende ‘Adagio voor strijkers’ ook betoverende pianomuziek. Hier vertolkt door een piepjonge grootmeester op de piano, de zestienjarige Aidan Mikdad.

Aidan was 6 toen hij zijn eerste pianolessen kreeg. Nu studeert hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij de Russische pianiste Mila Baslawskaja. Aidan won als jong talent vanaf 2014 elk jaar prijzen en geeft vele concerten, in Nederland en het buitenland. Inloop vanaf 12.00 uur.
Tickets (inclusief brunch)
Volwassenen € 17,50
Kinderen € 13,50

DI 1 MEI 20.00 KAMERCONCERT AIDAN MIKDAD & ALMA QUARTET

Bach is één van de weinige componisten wiens muziek nagenoeg ongevoelig is voor de instrumenten waarop die wordt uitgevoerd. De interpretatie van zijn mooie pianoconcert als pianokwintet zal misschien menig fijnproever zijn neus doen ophalen, maar de uitkomst is fascinerend en zeer de moeite waard!

Het werk wordt vergezeld door werken van een aantal Russische componisten die gelden als de besten van hun generatie. Met Aidan Mikdad op piano en het Alma Quartet. Inloop vanaf 19.30 uur.

Tickets
Volwassenen 17,50
Kinderen 7,50 

VR 4 MEI 20.30 UUR COOL HOUSE GROOVE CONNECTION 

Met de Cool House Groove Connection zijn we om 20.00 uur stil vanwege dodenherdenking. Daarna vieren we met elkaar de vrijheid en het leven.
Ben je muzikant, zanger of zangeres of wil je ervaring opdoen? Doe dan mee met de Jamsessie! Speel met een top ritmesectie je favoriete standards of zing een mooie balla
d. De ritmesectie bestaat uit de musici: Frank Ong-Alok/gitaar, Frank van Velthoven/contrabas & sax, Ton Herman Melis/toetsen en Berry Vink/drums.

Entree is gratis.

VR 25 MEI 21.00 UUR WUNTERSCHLAUS

Wunterschlaus zet de zaal op z’n kop met hun absurdistische en vrolijke house/techno. Hun optreden gaat naadloos de swingende nacht in met DJ Axl!
 Om met Wunterschlaus zelf te spreken: “Ze world as it exists today deserves a band like Wunterschlaus. Wunterschlaus ist die neue musiksensation formed in 2015 by brothers Helmut und Heinrich Holscheiner together mit DJ Axl Arschman. Wunterschlaus takes inspiration from great artists like Phil Collins, John Legend und that chick that sings that ”I don’t care, i love it” song. If you want to live in a new era, get yourself to the Banhof or hop in your U-boat to go and witness ze amazing Wunterschlaus Experience.”

Zie ook “Wir don’t Care” of “Submarine” op Youtube. Tickets bestel je HIER!

ZA  9.00 & 10.30 UUR IEDERE ZATERDAG BOOTCAMP!

Ook een abonnement voor binnen sporten? Wij houden van buitenspelen! Een bootcamp combineert het goede van beide werelden: de gezonde buitenlucht en hardloop-, lenigheids- en fitnessoefeningen. Het is voor jong en oud!

We zitten naast een terrein dat continue verandert dus de training past zich ook steeds aan. De outdoortrainers van Personall Fit maken trainingsrondjes met survival elementen. Er is iedere zaterdag een training van 09.00 - 10.30 en van 10.30 tot 12.00 uur. Deelname kost 7,50. 

PRODUCTPRESENTATIE, EVENEMENT OF FEESTJE?

Zoek je een inspirerende industriële locatie? Het Koelhuis heeft acht zalen, een terras en alle faciliteiten voor uw eigen congressen, beurzen, bruiloften, privé feesten of andere (zakelijke) bijeenkomsten. Wanneer je meer ruimten nodig hebt kunnen we daar altijd oplossingen voor vinden. De ruimtes zijn geschikt voor 11 t/m 245 personen en kunnen in verschillende combinaties gebruikt worden. Download ons zalenboek voor meer informatie.

VR 16.00 - 22.00 UUR IEDERE WEEK SUNSET CAFÉ

Elke vrijdag is ons wekelijkse Sunset Café. Gezellig met andere levensgenieters bijpraten met een hapje en een drankje. 
Voor de kinderen staat er een kinderhoek met boekjes en speelgoed. Ook kunnen ze buiten ravotten.

Naast een kleine kaart met biologische hamburgers, huisgemaakte friet en zomerse salades hebben we hapjes om samen te delen. Van huisgemaakte croquetas, planken met lekkere hapjes ook vegetarisch en bitterballen. Bij mooi weer is ons terras open en kun je optimaal genieten van de ondergaande zon, lekker weekend!

Meer informatie: www.hetkoelhuis.nl
Volg ons op Facebook, Twitter: @HetKoelhuis en instagram

Coenensparkstraat 1, 7202 AN ZUTPHEN