De verbouwing verloopt exact volgens planning, als het zo doorgaat is het trappenhuis met lift en doorgangen klaar voor de zomervakantie. Dan kunnen we ons 2e huisnummer: Reesinkhof 1, Zutphen toevoegen voor de leveranciers. De veranderingen binnen Het Koelhuis gaan ook volgens plan. Er komen extra sanitaire voorzieningen, verlichting en ander meubilair. We zien uit naar het gemak voor onze gasten en het team.
Ben je benieuwd hoe het eruit gaat zien? In de volgende nieuwsbrief komt de datum waarop we je graag rondleiden.

Wil je nu al meer weten over de mogelijkheden voor jouw eigen (zakelijke) evenement of feest? Bezoek dan onze website en ontdek Het Koelhuis en neem contact op via info@hetkoelhuis.nl of 0575 510018.

Ondertussen staat er voor de zomer weer ouderwets veel cultuur op het programma mede doordat verschillende partijen ons weten te vinden. Zoals de Zutphense Pride, het Wereldlokaal, Beethoven Festival en het Internationaal Barok Festival. En heb je festival Oeverloos al in je agenda staan van 20 t/m 22 september? Lees gauw verder!

ZO 2 JUNI 15.00 UUR COLLECTIEF KARMA - THE QUARTERLIFE CRISIS

Beleef satirisch muziektheater met Collectief Karma! Deze voorstelling neemt de millennial ‘in diepe crisis’ vrolijk op de hak. Van potentiële bakfietsvaders tot veganistische trends en jezelf zoeken op Bali: alles komt voorbij in een reeks sketches, scènes en liedjes. Met humor en scherpe observaties vertalen Schräder en Van Kruchten (mét saxofoon) de onrust van hun generatie naar het toneel.

Laat je meevoeren door de chaotische hipsterlevens en ontdek dat speciaal zijn iets is wat we allemaal delen. Of je nou een echte millennia bent, Boomer of Gen Z-er, zorg dat je er bij bent op 2 juni in Het Koelhuis!

In 2023 won Collectief KARMA de publieksprijs tijdens het Café Theater Festival in Arnhem.
Tickets voor de voorstelling zijn € 7,50 en koop je HIER

ZA 8 JUNI 17.00 UUR ZUTPHEN PRIDE

Het is tijd om de regenboogvlaggen te hijsen en de liefde te vieren tijdens de tweede editie van Zutphen Pride. Dit jaar draait alles om ‘verbinding’ en we maken er een feest van met zijn allen! Het event start met een Pride Walk door het centrum van Zutphen en eindigt in Het Koelhuis waar het Pride Festival om 17.00 losbarst.

Op de begane grond vind je lekker eten en drinken. Dragqueen Rose Murpy verzorgt een muzikale bingoshow en er zijn meerdere stand-up comedians! In de Machinekamer is de 'College tour' waarin de burgemeester van Zutphen, met Lisa van Ginneken (D66) in gesprek gaat. Ook zie je hier de theatervoorstelling 'In het leven van een clownvis', een doorlopende foto-expo en een informatiemarkt.

In MIN1 wisselen karaoke, Ziggy én DJ Zip Ritzen elkaar af. Daarna zet hoofdact rapper King Faisel met hip hop en danseressen alles op zijn kop! Hij stond in de Top 100 lijst ‘Meest Invloedrijke Homoseksuele Jongeren’. Hij doorbreekt taboes en stigma’s op zijn social media, maar altijd op een eigenzinnige manier met een vleugje humor en sassyness!

Net als vorig jaar is het doel om een feestelijke gelegenheid te creëren voor de lhbtq+-gemeenschap in en rond Zutphen. Ook is iedereen die deze gemeenschap ondersteunt welkom! De keuken is tot 20.30 geopend. Entree is gratis.

ZA 15 JUNI 15.00 UUR WERELDLOKAAL MET PACORA TRIO UIT SLOWAKIJE

Topmuzikanten uit Slowakije en Moldavië brengen een mix van jazz, folk, gipsy in virtuoze en swingende improvisaties. Het Pacora trio gebruikt traditionele volksmuziek en traditionele instrumenten op een geheel nieuwe manier.

Entree: € 17,50. Jongeren, studenten en leden van Nolano € 10,00 Kinderen v.a. 9 jaar, minima en asielzoekers: € 5.
Reserveren: stuur een mail naar info@wereldmuziek.nl

ZO 30 JUNI 13.30 UUR 'BEETHOVEN OP VLEUGELS' &

16.30 UUR 'BEETHOVEN IN HAVANA'

Voor de vijfde keer vindt het Beethoven-festival plaats in Zutphen. Er staan op zondag twee concerten in Het Koelhuis geprogrammeerd waarvan het tweede concert door Ramon Valle een latin jasje heeft.

13.30 uur Beethoven op vleugels door Cathelijne Maat en Jacobus den Herder
Een meeslepend concert waarin meesterwerken tot leven worden gebracht door Cathelijne Maat en Jacobus den Herder. Met een virtuoze uitvoering van composities van Beethoven, Poulenc en Rachmaninoff, neemt het duo je mee op een emotionele reis. Ontdek de diepe connectie tussen Beethovens revolutionaire geest en de opwindende stroming van de romantiek. Dit concert begint om 13.30 uur en tickets bestel je HIER. (t/m 18 jaar gratis)

16.30 uur Beethoven in Havana door Ramon Valle
Een spetterende afsluiting van het festival. De Cubaanse Pianist Ramon Valle kreeg de Zuid-Amerikaanse swing met de paplepel ingegoten. Geïnspireerd door wereldburger avant la lettre Beethoven maakte hij bewerkingen van Beethovens composities zonder zijn eigen muzikale roots te verloochen. Dynamische, warme jazzy klanken klinken in de industriële ambiance van het Koelhuis. Dit concert begint om 16.30 uur en tickets bestel je HIER. (t/m 18 jaar gratis)

VR 12 JULI 22.00 UUR GOEDENACHTCONCERT: BERT on BACH!

Dit concert van pianist Bert van den Brink is onderdeel van het Internationaal Barok Festival Zutphen. Hij studeerde cum laude af aan het Utrechts Conservatorium. Vanaf jonge leeftijd was Bert al een fervent improvisator op piano en orgel. Op dit gebied is hij volledig autodidact en weet hij iedereen keer op keer te verrassen met zijn creativiteit. Tijdens dit bijzondere concert laat Bert van den Brink zich inspireren door zijn grote idool Bach. Bereid je voor op een unieke ervaring met originele Bachwerken, schitterende improvisaties en Bert's eigen betoverende composities. Mis deze kans niet om een meester aan het werk te zien!
Tickets bestel je hier

VR-ZO 20, 21 EN 22 SEPTEMBER FESTIVAL OEVERLOOS

Laat je verrassen door het Internationale Buitentheater Festival Oeverloos in Zutphen. Dit jaar in het weekend van 20 t/m 22 september! Het belooft weer een onvergetelijk weekend te worden, gevuld met theater-, circus-, muziek- en dansvoorstellingen. Ontdek de festivalroute, die je langs de verborgen parels van de Noorderhaven en de schilderachtige uiterwaarden en naar Het Koelhuis leidt.
Mis het niet! Zet de data alvast in je agenda en bereid je voor op een weekend vol verwondering. Meer informatie over het programma en kaartverkoop volgt binnenkort. Blijf op de hoogte via onze website

ZO 29 SEPTEMBER 14.30 UUR FABRIEKLASSIEK

Bij Fabrieklassiek zoeken ze naar de meest ongebruikelijke plekken om de schoonheid van klassieke muziek te laten horen. Ze tonen het contrast tussen de rauwe, ongeraffineerde ruimte en gevoelige klassieke muziek. Dit keer in ons Boterlokaal. De ruimte werd aan het begin van de 20ste eeuw gebruikt om boter te koelen zodat men in de winter een hogere prijs kon vragen. In het Boterlokaal vind je nog steeds verschillende originele details uit die tijd. Die kun je bewonderen tijdens het concert!

In het programma staan de negen pianostukken uit “Années de Pelerinage: Suisse” van componist Franz Liszt centraal. Elk stuk gaat over een specifiek fenomeen, dat kan een historische gebeurtenis zijn, een natuurverschijnsel of bijvoorbeeld een literair werk. Om deze reden lijkt de muziek bijna een soort filmmuziek van de 19e eeuw. Dat maakt de stukken heel toegankelijk. Tickets bestel je HIER.

IEDERE VRIJDAG VANAF 16.00 UUR SUNSET CAFÉ

Kom chillen of borrelen op onze inspirerende industriële plek! Je bent meer dan welkom. Sluit je werkweek af in een relaxed sfeertje met andere levensgenieters. Proost met (speciaal)bieren van de tap en lekkere wijnen. De keuken is open tot 20.30 uur voor o.a. kipsaté met salade en friet, borrelplanken, flammkuchen en bitterballen. Voor de kids is er een kinderhoek met speelgoed en in onze mini-bieb kun je boeken ruilen. Ook hebben we bordspelen voor jong en oud. Bij mooi weer zijn onze terrassen geopend. Groepen vanaf 8 personen kunnen reserveren via 0575 510018. Vrije inloop kom op tijd, vol is vol!