De vijfde etappe van de ontwikkeling van Het Koelhuis is begonnen. Dit keer het externe trappenhuis met trap en lift tot op het dak maar ook de derde verdieping. Logistiek gaat dit ons veel gemak brengen en de ruimten aan de havenzijde zijn beter bereikbaar. We hebben ook al een naam voor de grote ruimte die erbij komt op de derde: "De Pakkerij". Nu nog een robuuste, casco ruimte die al wel heel geschikt is voor subsessies, workshops of exposities.

Daarnaast is er een nieuwe ruimte op de tweede verdieping bijgekomen: "De Expeditie”. Een fijne ruimte van 67 m2 die goed samen gebruikt kan worden met andere ruimten op de tweede verdieping zoals het Waslokaal, het Lab en de Studio's.

Kortom, we blijven in ontwikkeling! Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw eigen event? Neem dan contact met ons op! info@hetkoelhuis.nl of 0575 510018.

Ook op cultureel gebied zaten we niet stil. Afgelopen maand een volle zaal tijdens "Eva en Johanneke maken er wat van met André Manuel" en ook voor de komende tijd staat er weer cultuur op het programma. Lees snel verder!

ZO 2 JUNI 15.00 COLLECTIEF KARMA - THE QUARTERLIFE CRISIS

Collectief KARMA, bestaande uit Karlijn van Kruchten en Maxime Schräder, creëert satirisch muziektheater waarin ze maatschappelijke problemen aan de kaak stellen en taboes willen doorbreken. In hun muziektheatervoorstelling "THE QUARTERLIFE CRISIS" belanden twee personages in hun grootste nachtmerrie: het besef dat ze niet speciaal zijn. Ze roepen hun quarterlife crisis uit en nemen het publiek mee op een herkenbare, grappige en ontroerende zoektocht naar een remedie. De millennial in diepe crisis wordt tijdens deze voorstelling vrolijk op de hak genomen, van de zoektocht naar een potentiële bakfiets-vader tot het vinden van jezelf op Bali. Dus: havercappu of hip speciaalbiertje in de hand en genieten maar!

In 2023 won Collectief KARMA de publieksprijs tijdens het Café Theater Festival in Arnhem.
Tickets voor de voorstelling zijn € 7,50 en koop je HIER

ZA 8 JUNI 17.00 ZUTPHEN PRIDE

Het is tijd om de regenboogvlaggen te hijsen en de liefde te vieren tijdens de tweede editie van Zutphen Pride. Dit jaar draait alles om ‘verbinding’ en we maken er een feest van met zijn allen! Het event start met een Pride Walk door het centrum van Zutphen en eindigt in Het Koelhuis waar het Pride Festival om 17.00 losbarst.

Op de begane grond vind je lekker eten en drinken. In de Machinekamer is de 'College tour' waarin de burgemeester van Zutphen, Wimar Jaeger, met een prominente Nederlander in gesprek gaat. Aansluitend staan hier standup comedians geprogrammeerd. Op deze verdieping eindigen we met een heuse Drag Bingo!

Op de eerste verdieping is meerdere keren de theatervoorstelling 'In het leven van een clownvis' te zien. Ook vind je hier een doorlopende foto-expo en een informatiemarkt.

In MIN1 wisselen karaoke én DJ Zip Ritzen elkaar af. Daarna zet hoofdact rapper King Faisel met hip hop en danseressen alles op zijn kop! Hij stond in de Top 100 lijst ‘Meest Invloedrijke Homoseksuele Jongeren’. Hij doorbreekt taboes en stigma’s op zijn social media, maar altijd op een eigenzinnige manier met een vleugje humor en sassyness!

Net als vorig jaar is het doel om een feestelijke gelegenheid te creëren voor de lhbtq+-gemeenschap in en rond Zutphen. Ook is iedereen die deze gemeenschap ondersteunt welkom! Entree is gratis.

ZO 30 JUNI 'BEETHOVEN OP VLEUGELS' & 'BEETHOVEN IN HAVANA'

Voor de vijfde keer vindt het Beethoven-festival plaats in Zutphen. Er staan op zondag twee concerten in Het Koelhuis geprogrammeerd waarvan het tweede concert door Ramon Valle een latin jasje heeft.

13.30 uur Beethoven op vleugels door Cathelijne Maat en Jacobus den Herder
Een meeslepend concert waarin meesterwerken tot leven worden gebracht door Cathelijne Maat en Jacobus den Herder. Met een virtuoze uitvoering van composities van Beethoven, Poulenc en Rachmanioff, neemt het duo je mee op een emotionele reis. Ontdek de diepe connectie tussen Beethovens revolutionaire geest en de opwindende stroming van de romantiek. Dit concert begint om 13.30 uur en tickets bestel je HIER. (t/m 18 jaar gratis)

16.30 uur Beethoven in Havana door Ramon Valle
Een spetterende afsluiting van het festival. De Cubaanse Pianist Ramon Valle kreeg de Zuid-Amerikaanse swing met de paplepel ingegoten. Geïnspireerd door wereldburger avant la lettre Beethoven maakte hij bewerkingen van Beethovens composities zonder zijn eigen muzikale roots te verloochen. Dynamische, warme jazzy klanken klinken in de industriële ambiance van het Koelhuis. Dit concert begint om 16.30 uur en tickets bestel je HIER. (t/m 18 jaar gratis)

VR-ZO 20, 21 EN 22 SEPTEMBER FESTIVAL OEVERLOOS

Laat je verrassen door het Internationale Buitentheater Festival Oeverloos in Zutphen. Dit jaar in het weekend van 20 t/m 22 september! Het belooft weer een onvergetelijk weekend te worden, gevuld met theater-, circus-, muziek- en dansvoorstellingen. Ontdek de festivalroute, die je langs de verborgen parels van de Noorderhaven en de schilderachtige uiterwaarden en naar Het Koelhuis leidt.

Mis het niet! Zet de data alvast in je agenda en bereid je voor op een weekend vol verwondering. Meer informatie over het programma en kaartverkoop volgt binnenkort. Blijf op de hoogte via onze website en sociale media-kanalen.

ZO 29 SEPTEMBER 14.30 FABRIEKLASSIEK

Bij Fabrieklassiek zoeken ze naar de meest ongebruikelijke plekken om de schoonheid van klassieke muziek te laten horen. Ze tonen het contrast tussen de rauwe, ongeraffineerde ruimte en gevoelige klassieke muziek. Dit keer in ons Boterlokaal. De ruimte werd aan het begin van de 20ste eeuw gebruikt om boter te koelen zodat men in de winter een hogere prijs kon vragen. In het Boterlokaal vind je nog steeds verschillende originele details uit die tijd. Die kun je bewonderen tijdens het concert!

In het programma staan de negen pianostukken uit “Années de Pelerinage: Suisse” van componist Franz Liszt centraal. Elk stuk gaat over een specifiek fenomeen, dat kan een historische gebeurtenis zijn, een natuurverschijnsel of bijvoorbeeld een literair werk. Om deze reden lijkt de muziek bijna een soort filmmuziek van de 19e eeuw. Dat maakt de stukken heel toegankelijk. Tickets bestel je HIER.

IEDERE VRIJDAG VANAF 16.00 SUNSET CAFÉ

Kom chillen of borrelen op onze inspirerende industriële plek! Je bent meer dan welkom. Sluit je werkweek af in een relaxed sfeertje met andere levensgenieters. Proost met (speciaal)bieren van de tap en lekkere wijnen. De keuken is open tot 20.30 uur voor o.a. kipsaté met salade en friet, borrelplanken, flammkuchen en bitterballen. Voor de kids is er een kinderhoek met speelgoed en in onze mini-bieb kun je boeken ruilen. Ook hebben we bordspelen voor jong en oud. Bij mooi weer zijn onze terrassen geopend. Groepen vanaf 8 personen kunnen reserveren via 0575 510018. Vrije inloop kom op tijd, vol is vol!