Afgelopen jaren had onder andere de Coronaperiode nogal wat invloed op onze plannen met Het Koelhuis. Gelukkig is de tijd aangebroken om gefaseerd door te gaan met onze bouwplannen. We starten volgende week met de bouw van een extern trappenhuis aan de Reesinkhof. Dat doen we samen met Akor B.V. In het regionaal archief ontdekten we dat er ook in 1946 een aanbouw tegen het Koelhuis stond om de logistiek in het gebouw te verbeteren. Bijna 80 jaar later bouwen wij ook weer een trappenhuis met lift die volledig aan de huidige tijd gaat voldoen. Het biedt onze gasten veel nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van onze ruimtes. Belangrijk: we verbouwen volledig om de geplande events heen zodat er geen overlast is.

De afgelopen maanden is er achter de schermen gewerkt aan onze cultuurprogrammering. Er staan weer een paar bijzondere voorstellingen en optredens op het programma. In deze nieuwsbrief lees je daar meer over!

Wil je ook in Het Koelhuis een conferentie, workshop of productlancering organiseren? Bij Het Koelhuis zorgen we altijd voor maatwerk om jouw (zakelijke) bijeenkomst tot een succes te maken. Meer weten? Neem contact met ons op via info@hetkoelhuis.nl of 0575 510018.

DO 18 APRIL 19.30 EVA & JOHANNEKE MAKEN ER WAT VAN + ANDRÉ MANUEL

‘Ik mag wat gaan maken met Johanneke en Eva
en daar heb ik donders veel zin in.’ – André Manuel
Johanneke ter Stege en Eva Schuurman, bekend om hun ontwapenende en artistieke stijlen, creëren als artist in residence voorstellingen in Het Koelhuis. In deze editie van hun unieke concept is niemand minder dan André Manuel de gastartiest. Johanneke is dichter, muzikant en voormalig stadsdichter van Deventer. Eva is schrijver, trouwambtenaar, voormalig dichter des Achterhoeks en won de Wim Sonneveldprijs. André Manuel is muzikant en cabaretier en met zijn indrukwekkende carrière een prominente figuur in de Nederlandse muziek- en kleinkunstwereld. Eva en Johanneke leggen eerst samen de basis van de voorstelling, daarna sluit André aan en vormen zij samen in één dag het eindresultaat. Tickets voor de voorstelling bestel je HIER.

ZO 2 JUNI 15.00 COLLECTIEF KARMA - THE QUARTERLIFE CRISIS

Collectief KARMA, bestaande uit Karlijn van Kruchten en Maxime Schräder, creëert satirisch muziektheater waarin ze maatschappelijke problemen aan de kaak stellen en taboes willen doorbreken. In hun muziektheatervoorstelling "THE QUARTERLIFE CRISIS" belanden twee personages in hun grootste nachtmerrie: het besef dat ze niet speciaal zijn. Ze roepen hun quarterlife crisis uit en nemen het publiek mee op een herkenbare, grappige en ontroerende zoektocht naar een remedie. De millennial in diepe crisis wordt tijdens deze voorstelling vrolijk op de hak genomen, van de zoektocht naar een potentiële bakfiets-vader tot het vinden van jezelf op Bali.
Dus: havercappu of hip speciaalbiertje in de hand en genieten maar!

In 2023 won Collectief KARMA de publieksprijs tijdens het Café Theater Festival in Arnhem.
Tickets voor de voorstelling zijn € 7,50 en koop je HIER

VR-ZO 20, 21 EN 22 SEPTEMBER FESTIVAL OEVERLOOS

Laat je verrassen door het Internationale Buitentheater Festival Oeverloos in Zutphen. Dit jaar in het weekend van 20 t/m 22 september! Het belooft weer een onvergetelijk weekend te worden, gevuld met theater-, circus-, muziek- en dansvoorstellingen. Ontdek de festivalroute, die je langs de verborgen parels van de Noorderhaven en de schilderachtige uiterwaarden en naar Het Koelhuis leidt.

Mis het niet! Zet de data alvast in je agenda en bereid je voor op een weekend vol verwondering. Meer informatie over het programma en kaartverkoop volgt binnenkort. Blijf op de hoogte via onze website en sociale media-kanalen.

ZO 29 SEPTEMBER 14.30 FABRIEKLASSIEK

Bij Fabrieklassiek zoeken ze naar de meest ongebruikelijke en onwaarschijnlijke plekken om de schoonheid van klassieke muziek te laten horen. Ze tonen het contrast tussen de rauwe, ongeraffineerde ruimte en gevoelige klassieke muziek. Dit keer in ons Boterlokaal. De ruimte werd aan het begin van de 20ste eeuw gebruikt om boter te koelen zodat men in de winter een hogere prijs kon vragen. In het Boterlokaal vind je nog steeds verschillende originele details uit die tijd. Die kun je bewonderen tijdens het concert!

In het programma staan de negen pianostukken uit “Années de Pelerinage: Suisse” van componist Franz Liszt centraal. Elk stuk gaat over een specifiek fenomeen, dat kan een historische gebeurtenis zijn, een natuurverschijnsel of bijvoorbeeld een literair werk. Om deze reden lijkt de muziek bijna een soort filmmuziek van de 19e eeuw. Dat maakt de stukken heel toegankelijk. Tickets bestel je HIER.

IEDERE VRIJDAG VANAF 16.00 SUNSET CAFÉ

Kom chillen of borrelen op onze inspirerende industriële plek! Voel je welkom in het café. Sluit je werkweek af in een relaxed sfeertje met andere levensgenieters. Proost met (speciaal)bieren van de tap en lekkere wijnen. De keuken is open tot 20.30 uur voor o.a. kipsaté met salade en friet, borrelplanken, flammkuchen en bitterballen. Voor de kinderen is er een kinderhoek met speelgoed en in onze mini-bieb kun je boeken ruilen. Ook hebben we bordspelen voor jong en oud. Groepen vanaf 8 personen kunnen reserveren via 0575 510018. Vrije inloop kom op tijd, vol is vol!