Het nieuwe café aan de haven is sinds twee weken in gebruik en bevalt goed! De pui zit erin, de nieuwe bar werkt en we kunnen de haven, IJssel en ondergaande zon weer zien. Het terras aan de haven hebben we met de buurt tijdens de havendagen ingewijd en was top. We zijn voortaan elke donderdag en vrijdag vanaf 16.00 uur open voor een Sunset Café. Het Café zal vrijwel elke donderdag en vrijdag in de Machinekamer aan de havenkant zijn. Incidenteel, bij bijvoorbeeld trouwerijen e.d, gaan we naar het oude vertrouwde Koelhuis Café. Komende tijd gaan we ontdekken welke mogelijkheden een tweede café kan gaan bieden voor onze opdrachtgevers en gasten.
Ondertussen komt Festival Oeverloos steeds dichterbij, dit weekend zijn er twee bruiloften en de bedrijvigheid komt weer op gang met de congressen, recepties en meetings. Heb jij nog plannen voor een bijeenkomst, congres, beurs, een personeels- of zelfs al kerstfeest? We denken graag mee over de mogelijkheden! Neem contact op via info@hetkoelhuis.nl of 0575 510018

ZA 9 + ZO 10 SEPT 11.00 - 17.00 UUR RONDLEIDING OPEN MONUMENTENDAG

Wij transformeerden ons pand de afgelopen jaren tot een locatie die letterlijk en figuurlijk open en toegankelijk is. Het Koelhuis is een ontwerp van architect J.G. Wattjes. Het gebouw is kenmerkend voor de ‘Amsterdamse School’, een populaire bouwstijl in de jaren 1910 tot 1940. Het gebouw bevat veel originele details. Denk aan houten isolatiedeuren van een halve meter dik, zeshoekige glazen bouwstenen (briques Falconnier) bijzondere trapleuningen, een oude lift schacht en weegschalen. Tijdens deze Open Monumentendag zijn er rondleidingen door ons historische pand en is het café en terras geopend. Reserveren is niet nodig, kom je ook?

ZO 10 SEPT 12.00 UUR LUNCH VOORAF HET GELDERS BLAASKWINTET

Trap het concert van het Gelders Blaaskwintet af met een heerlijke lunch vooraf. De lunch wordt geserveerd vanaf 12.00 uur en kost €15,00 exclusief drankjes. Daarna kun je direct door naar het concert, dat start om 13.30 uur. Tickets voor de lunch bestel je HIER.

ZO 10 SEPT 13.30 UUR HET GELDERS BLAASKWINTET

Het Koelhuis komt tijdens de Open Monumentendagen tot leven met het optreden van het Gelders blaaskwintet. Een hecht ensemble van topmusici waar muzikaliteit en enthousiasme van afspatten. Ze hebben een gevarieerd repertoire met ontroerende, prikkelende, vrolijke, én verrassende muziek. Tijdens het optreden ontdek je dat dansmuziek van alle tijden is. Geniet van meeslepende tango’s, statige menuetten, de rumba, polka en andere dansmuziek!
Zij bestaan uit: Egbert Jan Louwerse (fluit), Kirsten Jeurissen (hoorn), Pauline Oostenrijk (hobo), Mette Laugs (fagot) en Irene Teepe (klarinet).
Tickets voor het optreden bestel je HIER.

15, 16, 17 SEPT FESTIVAL OEVERLOOS

Ons internationale (buiten)theaterfestival pakt dit jaar groots uit. Het festival start vrijdag met de gratis openingsavond met theatrale en muzikale verrassingen. Op de zaterdag en zondag zijn er bijzondere voorstellingen op intieme en unieke locaties met zelfs drie premières. Daarnaast zijn er voorstellingen die geschikt zijn voor een groot publiek. Van een ode aan de kleurrijke en veelzijdige mens tot een adembenemende acrobatische dansvoorstelling op een drijvende trap op het water in de Noorderhaven. De festivalroute voert je door de Noorderhaven, de Hanzestad Zutphen en de uiterwaarden van de IJssel. Het Koelhuis is de centrale locatie dit weekend. Daar is de losse ticketverkoop, het avondprogramma en komen de artiesten bij elkaar. Het programmaboekje staat online en daarin vind je alle informatie over de voorstellingen en tijden.

Een passe-partout, waarmee je toegang hebt tot alle voorstellingen én de nachtclub, kun je HIER bestellen.
Tijdens het festival zijn er ook losse tickets voor de voorstellingen, zolang de voorraad strekt.

ZA 16 SEPT 20.30 UUR NACHTCLUB FESTIVAL OEVERLOOS

BAND TAILBONES + DJ SUPERHALLO SOUNDSYSTEM

Als de Tailbones spelen hoor je de kus van country en funk en het diep gedonder van de blues! Deze band van Noord-Brabantse oorsprong grijpt naar oude tradities in de rootsmuziek en brengt dit op een authentieke manier naar deze tijd. Ze stromen over van die verduvelde Rock’n Roll. Ze spelen om 18.15 uur in kleinere bezetting op ons terras en om 20.30 uur in MIN1. Aansluitend lokt DJ Superhallo Soundsystem je de dansvloer op. Verwacht een eclectische mix van klanken en beats uit verschillende delen van de wereld. Alles samen gesmolten tot een smakelijk dansbaar geheel!
Tickets 12,50 euro bestel je hier

FEESTDAGEN 2023/2024

De zomervakantie is nog maar net achter de rug en toch zijn we achter de schermen al bezig met de feestdagen. Vorig jaar hebben we verschillende zakelijke kerstmarkten en -feesten georganiseerd. Voor dit jaar zitten we weer vol ideeën! Wil jij je personeel ook op een originele manier voorzien van een kerstpakket en bedanken voor hun inzet? In combinatie met een diner of feestavond, winterse aankleding en verrassend entertainment? We denken graag met je mee over de mogelijkheden!

IEDERE DONDERDAG & VRIJDAG VANAF 16.00 UUR SUNSET CAFÉ

Kom chillen of borrelen op onze inspirerende industriële plek! Voel je welkom in het café of op ons terras. Sluit je werkweek af in een informeel en relaxed sfeertje. Speciaalbieren van de tap, cocktails & mocktails en lekkere wijnen. De keuken is geopend tot 20.30 uur voor o.a. kipsaté met salade en friet, borrelplanken en bitterballen. Bij lekker weer zijn onze terrassen ook geopend.

Voor de kinderen is er een kinderhoek met speelgoed en in onze mini-bieb kun je boeken ruilen. Ook hebben we bordspelen voor jong en oud.