We gaan na onze vakantie weer door met waar we waren: de glazen pui aan de havenzijde afmaken, bar in de Machinekamer afbouwen, voorbereiden festival Oeverloos en alle andere events die op stapel staan. Morgen is het wekelijkse Sunset Café in het Koelhuis Café, lees verder over de extra dag die erbij komt. Ook zal binnenkort na vier jaar de weg voor het Koelhuis langs de IJsselkade doorlopen naar de stad.

Alle nieuwe ontwikkelingen in het pand en onze omgeving geven Het Koelhuis meer en meer mogelijkheden voor onze (zakelijke) events. Heb jij nog plannen voor dit jaar of volgend jaar? We denken graag mee over werkvorm, opzet, styling, catering en muziek/theater. Neem dan contact met ons op via info@hetkoelhuis.nl of 0575 510018
Foto: Marijke Stultiens

DO 17 AUG 16.00 UUR OPENING SUNSET CAFÉ MET DJ L.A.J.O.S.

Voortaan geniet je op donderdag én vrijdag van ons Sunset Café. In het Koelhuis Cafe is de zonsondergang niet meer zichtbaar dus verhuizen we naar de Machinekamer met zicht op het water. Deze ruimte past perfect bij Sunset met zicht op ondergaande zon, haven en IJssel. Werk je vrijdagen thuis of ben je die dag altijd lekker vrij? De donderdag komt er speciaal voor jullie bij. Sluit je de werkweek af met andere levensgenieters.

Muzikaal geïnspireerd door de dampende 70’s soul en de housebeats uit de late 90’s legt DJ L.A.J.O.S. een swingende basis om op te bewegen. Tijdens opening mixt hij Ibiza lounge en trendy deep house voor bij de cocktails, mocktails en tapas planken. Proost met ons op het (bijna) weekend!

VR 18 AUG 19.00 UUR ZA 19 AUG 11.00 UUR HAVENDAGEN

Ook dit jaar organiseert de Jachthaven Noorderhaven op 18 en 19 augustus de havendagen. De feestelijke aftrap is vrijdag om 19.00 uur met live muziek van de tien koppige band Soul 'n Pepper op ons terras en een spectaculaire flyboard show om 21.30 uur.
Zaterdag starten de Havendagen om 11.00 uur. Er is van alles te beleven voor jong en oud. De Koelhuis Crew staat deze dagen voor je klaar in ons café aan de haven. Het gehele programma vind je op www.hetkoelhuis.nl

ZA 9, ZO 10 SEPT 11.00 - 17.00 UUR RONDLEIDINGEN OPEN MONUMENTENDAG

Wij ontwikkelden ons pand de afgelopen jaren tot een locatie die letterlijk en figuurlijk open en toegankelijk is. Het Koelhuis is een ontwerp van architect J.G. Wattjes. Het gebouw is kenmerkend voor de ‘Amsterdamse School’, een bouwstijl die in de jaren 1910 tot 1940 populair was. Het gebouw bevat veel originele details. Denk aan houten isolatiedeuren van een halve meter dik, zeshoekige glazen bouwstenen (briques Falconnier) bijzondere trapleuningen, een oude lift schacht en weegschalen. Tijdens deze Open Monumentendag zijn er rondleidingen door ons historische pand en is het Koelhuis Café en terras geopend. Reserveren in niet nodig, kom je ook?

ZO 10 SEPT 13.30 UUR HET GELDERS BLAASKWINTET

Het Gelders blaaskwintet is een hecht ensemble van topmusici waar de muzikaliteit en het enthousiasme van afspatten. Ze hebben een gevarieerd repertoire met ontroerende, prikkelende, vrolijke, én verrassende muziek. Tijdens het optreden ontdek je dat dansmuziek van alle tijden is. De muziek roept beelden op van baljurken, grote pruiken, zwierige tangojurken en meer. Geniet van meeslepende tango’s, statige menuetten, de rumba, polka en andere dansmuziek!
Zij bestaan uit: Egbert Jan Louwerse (fluit), Kirsten Jeurissen (hoorn), Pauline Oostenrijk (hobo), Mette Laugs (fagot) en Irene Teepe (klarinet).
Vooraf genieten van een lunch? Reserveer dan hier je plek.
Tickets voor het optreden bestel je HIER.

15, 16, 17 SEPT FESTIVAL OEVERLOOS

Ons internationale (buiten)theaterfestival pakt dit jaar groots uit. Het festival start vrijdag met de gratis openingsavond met theatrale en muzikale verrassingen. Op de zaterdag en zondag zijn er bijzondere voorstellingen op intieme en unieke locaties met zelfs drie premières. Daarnaast zijn er voorstellingen die geschikt zijn voor een groot publiek. Van een ode aan de kleurrijke en veelzijdige mens tot een adembenemende acrobatische dansvoorstelling op een drijvende trap op het water in de Noorderhaven. De festivalroute voert je door de Noorderhaven, langs de kades en de uiterwaarden van de IJssel. Het Koelhuis is de centrale locatie dit weekend. Daar is de losse ticketverkoop, het avondprogramma en komen de artiesten bij elkaar. Nieuwsgierig naar het programma tot op heden? Kijk dan hier
Je passe-partout, waarmee je toegang hebt tot alle voorstellingen én de nachtclub, kun je HIER bestellen.
Tijdens het festival zijn er ook losse tickets voor de voorstellingen, zolang de voorraad strekt.

ZA 16 SEPT 20.30 UUR NACHTCLUB FESTIVAL OEVERLOOS

BAND TAILBONES + DJ SUPERHALLO SOUNDSYSTEM

De Tailbones spelen de kus van country en funk en het diep gedonder van de blues! Deze band van Noord-Brabantse oorsprong grijpt naar oude tradities in de rootsmuziek en brengt dit op een authentieke manier naar deze tijd. Ze stromen over van die verduvelde Rock’n Roll. Ze spelen om 18.15 uur in kleinere bezetting op ons terras.

DJ Superhallo Soundsystem lokt je de dansvloer op. Verwacht een eclectische mix van klanken en beats uit verschillende delen van de wereld. Alles samen gesmolten tot een smakelijk dansbaar geheel!
Tickets 12,50 euro bestel je hier

IEDERE DONDERDAG & VRIJDAG VANAF 16.00 UUR SUNSET CAFÉ

Kom chillen of borrelen op onze inspirerende industriële plek! Voel je welkom in het café of op ons terras. Sluit je werkweek af in een informeel en relaxed sfeertje. Speciaalbieren van de tap, cocktails & mocktails en lekkere wijnen. De keuken is geopend tot 20.30 uur voor o.a. kipsaté met salade en friet, borrelplanken en bitterballen. Bij lekker weer zijn onze terrassen ook geopend.

Voor de kinderen is er een kinderhoek met speelgoed en in onze mini-bieb kun je boeken ruilen. Ook hebben we bordspelen voor jong en oud.