HEADER feb
Schermafbeelding 2022-02-02 om 10.02.39
De eerste maand van het nieuwe jaar zit erop. Gelukkig op de valreep weer meer leven in brouwerij. We mogen jullie vrijdags weer ontvangen in het Sunset Café, afgelopen vrijdag was het weer ouderwets gezellig. Je merkt dat iedereen er naar snakt om elkaar weer te zien en live te ontmoeten.

De evenementen op doordeweekse dagen en in de weekenden kunnen wel, maar in een wat andere vorm. Het wachten is op de volgende stap in de versoepelingen. Achter de schermen werken we aan onze culturele programmering. Op 20 februari trappen we af met een duo-voorstelling DE SNEEUWSTORM van ALEXANDR POESJKIN door Hans Boland en Oleg Lysenko. Daarnaast vinden bij ons concerten, boekpresentaties en lezingen plaats van andere partijen zoals Het Wereldlokaal, Filosofiecafé Zutphen en het Beethovenfestival. Via onze nieuwsbrief, website en social media houden we je hiervan op de hoogte.

Afgelopen weken verplaatsten we de spoelkeuken en een groot deel van de keuken op de begane grond naar de kelder. In de grote kelder is nu een riante productie- en spoelkeuken, onze keukencrew is blij! En in de kelder hebben we de oude houten 'paardenkoppen' kunnen behouden. Daar zat vroeger de luchtcirculatie in.

Op vrijdagen zijn we weer geopend voor het wekelijkse Sunset Café, verder zijn we open als er iets speciaals op het programma staat, houd daarvoor Facebook in de gaten! Tot snel!

ZO 06 FEB 10.30 UUR WERELDLOKAAL RAJ MOHAN

Schermafbeelding 2022-02-01 om 15.18.18
De Amerikaanse blues, ooit ontstaan uit gedwongen migratie, vindt in Raj Mohan een parallel verhaal. Als achterkleinkind van Indiase contractarbeiders verhuisde hij vanuit Suriname naar Nederland.
Hij ontpopte zich tot een charismatisch singer-songwriter, die de blues vertolkt, gezongen in het Hindi, Urdi of Srangani. Het kloppend hart van zijn performance vormt de verborgen geschiedenis van de ‘Kantráki’. Na de officiële afschaffing van de slavernij (1863) verscheepte Nederland zo’n 35.000 Indiase contractarbeiders naar Suriname. Hun nazaten (350.000), met Raj Mohan als fakkeldrager, zetten vandaag deze muzikale erfenis voort.

Het concert start om 12.00 uur, om 11.00 uur vertelt Raj Mohan uitgebreid over de vergeten geschiedenis van de ‘Kantráki’ en hun cultuur.
Tickets en reserveren.

ZO 06 FEB 13.15 UUR WERELDMAALTIJD NA HET WERELDLOKAAL

Schermafbeelding 2022-02-01 om 15.20.20
Geniet na het concert van Raj Mohan van een Surinaamse roti met kip. Voor vegetariërs is er een verrassende vega variant met tofu op deze klassieker.

We serveren de maaltijd na het concert rond 13.15 uur voor 12,50 euro. (excl. drankjes)
Reserveer hier een plekje.

ZO 20 FEB 12.00 EN 15.30 UUR HANS BOLAND EN OLEG LYSENKO

Schermafbeelding 2022-02-01 om 15.31.01
Oleg Lysenko en Hans Boland presenteren: DE SNEEUWSTORM van ALEXANDR POESJKIN. Het is 1812, Napoleon staat op het punt Rusland binnen te vallen. Zonder enige notie van het dreigende gevaar zijn Masja, een lief meisje van zeventien, en Vladimir, een jonge officier met verlof, wanhopig verliefd. Een huwelijk zit er niet in, want zij is rijk en hij arm. Zij besluiten stiekem te trouwen en ervandoor te gaan. Een sneeuwstorm gooit roet in het eten…

In een duo-voorstelling brengen Hans Boland en Oleg Lysenko dit magnifieke korte verhaal. Boland geldt als een zeer bekwaam voordrachtskunstenaar. Lysenko is een virtuoos accordeonist (conservatoria van Kyïv en Rotterdam) en heeft een voorliefde voor projecten waarin literatuur en muziek elkaar aanvullen en in elkaar overvloeien. Oleg speelt eigen transcripties van ‘De sneeuwstorm’ suite op de bayan.

11.00 uur inloop, 1e concert 12.00 uur en 2e concert 15.30 uur
Theaterlunch 13.15 uur
Ticketverkoop via tickets
Er zijn na de voorstellingen CD’s te verkrijgen.

ZO 20 FEB 13.15 UUR WERELDMAALTIJD NA DE SNEEUWSTORM

Schermafbeelding 2022-02-02 om 10.21.45
Om nog even in de sfeer van de voorstelling te blijven kun je na het eerste concert genieten van een lunch met een Russisch tintje. Een van de gerechten is Borsjsj, Russische bietensoep. Daarnaast serveren we een huisgemaakte couliblac (vispastei) gevuld met zalm, spinazie en specerijen.
We serveren de maaltijd na eerste concert om 13.15 uur voor 12,50 euro. (excl. drankjes) Reserveer hier een plekje.

VOORTGANG KELDER: MIN 1

Schermafbeelding 2022-02-01 om 15.45.46
Afgelopen periode heeft Kimenai Installatiebeheer BV de luchtbehandeling installatie voor ons geplaatst in de kelder. Mooi om te zien hoe de oude houten kanalen straks weer hun werk mogen doen! Het is gelukt om dit houten koelsysteem uit 1920 in te zetten als basis van ons nieuwe klimaatsysteem. Wat een systeem! Het voldoet aan alle normen van deze tijd met de charme en het karakter van vroeger.
MIN1 is nu een multifunctionele ruimte voor mediapresentaties, feesten, concerten, etc. De bar staat al en het gaat nu alleen nog om de laatste details.
Wil jij in 2022 ook een evenement of bijeenkomst organiseren in deze unieke ruimte? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

ZAKELIJKE BIJEENKOMSTEN

Schermafbeelding 2022-02-01 om 15.58.07
Zijn jullie ook weer toe aan elkaar weer eens in het echt te zien? Binnen Het Koelhuis is van alles mogelijk! Denk aan expertmeetings, brainstormsessies, netwerken, borrelen of dineren met collega’s en zakelijke relaties. We kijken er naar uit om jullie weer te ontvangen.
We denken graag met je mee op het gebied van sprekers, bijzondere catering, audio visuele middelen of culturele intermezzo's!
Wil je vast een impressie van de beschikbare ruimtes voor je event?
Kijk dan hier.

IEDERE VRIJDAG V.A. 16.00 UUR SUNSET CAFÉ

Schermafbeelding 2022-02-02 om 10.04.55
We mogen weer! Op de vrijdagmiddag kan je chillen en borrelen op onze inspirerende industriële plek! Sluit je werkweek af in een relaxed sfeertje met andere levensgenieters.

Naast borrelhapjes, zijn er ook guilty pleasures zoals een biologische hamburger of huisgemaakte friet. Ook zijn er gezonde salades of een Chef's Special: een wisselend hoofdgerecht van verse ingrediënten.

Voor de kinderen is er een kinderhoek met speelgoed en in onze mini-bieb kun je boeken ruilen. Ook hebben we bordspelen voor jong en oud! Reserveren kan via: info@hetkoelhuis.nl