HEADER april
IMG_1769
Het duurde even, maar we gaan weer langzaam los! Omdat we jullie alleen op het terras mogen ontvangen, hebben we besloten voorlopig weer ouderwets het Sunset Café op vrijdag te houden van 15.00 tot 18.00 uur. Zodra er weer meer mogelijk is, gaan we onze openingstijden verruimen. Verder zijn we open als er iets speciaals op het programma staat, houd daarvoor facebook in de gaten!

Misschien niet bij iedereen bekend, maar Studio Hoogeveen & van Tilburg werd in 2012 eigenaar van Het Koelhuis. De studio was altijd al op zoek naar een eigen evenementenlocatie en hier, in Het Koelhuis, kwam alles samen. We ontwikkelen dus Het Koelhuis, maar zijn ook actief met onze studio. Wil je meer over ons weten? Kijk op onze vernieuwde site hoogeveenvantilburg.nl

VANAF VR 30 APR TERRAS 15.00 TOT 18.00 UUR (buiten en alleen op vrijdagen)

107368463_3191400480912868_9148885264924185088_n
Vrijdag vanaf 15.00 uur staan er buiten op ons terras 25 picknicksets voor twee op jullie te wachten! Hopelijk komen daar telkens een paar zitjes bij en kunnen jullie er steeds een uurtje langer aan blijven zitten. Ook lijkt het erop dat we jullie vanaf eind mei binnen een plekje mogen geven. Dat wordt voor ons het startsein om de openingstijden te verruimen!

Op onze kaart vind je naast huisgemaakte zoetigheden en borrelplanken ook guilty pleasures en verse huisgemaakte soep. We kijken ernaar uit je weer te zien! Reserveren is verplicht via onze site hetkoelhuis.nl


BESTELLEN MET JE SMARTPHONE VIA QR CODE

QR-code www.hetkoelhuis.nl (wit)
We maken een bezoek aan ons terras nog relaxter, want straks kun je buiten snel, makkelijk én veilig bestellen en afrekenen met BramR.

Hoe gaat het in zijn werk? Met je smartphone scan je de QR code die op tafel zichtbaar is. Zo kom je in onze online menukaart. Je maakt je keuze, plaatst je bestelling en rekent af met IDeal. Wij ontvangen je bestelling, gaan ermee aan de slag en voor je het weet staat het lekkere biertje of biologische sapje voor je neus. Proost!

STUDIO HOOGEVEEN & VAN TILBURG UPDATE WEBSITE

SHVT
In 2012 startte Studio Hoogeveen & van Tilburg met de ontwikkeling van Het Koelhuis. De studio houdt zich bezig met evenementen, communicatie, concepten en interieurs. We waren altijd al op zoek naar een eigen evenementenlocatie en hier, in Het Koelhuis, kwam alles samen. We ontwikkelen dus Het Koelhuis, maar onze studio is al die tijd ook springlevend gebleven. De website van de Studio is opgefrist zodat je nog beter kan zien wat we in huis hebben. We werkten in opdracht van Buro Boudier en RES Foodvalley mee aan communicatieprojecten, van mediaproducties, animaties tot interactieve publieksmiddelen.
Meer weten? Kijk op onze vernieuwde site hoogeveenvantilburg.nl

ZO 2 MEI 15.00 UUR - MEIRA - POPRONDE - LIVESTREAM

1581944301119647fc5dc3ba0b403b2a309a5add71 2
Meira treedt op in Het Koelhuis in het kader van de Popronde 2020: een landelijk reizend festival dat plaatsvindt in een 40-tal steden door het hele land. Het biedt (nog) onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en tour- en speelervaring op te doen. Vorig jaar is is alles afgelast, maar er is nu hard gewerkt om zoveel mogelijk shows lokaal door te laten gaan, zodat nog één keer dat talent van de selectie van 2020 een podium krijgt. De shows zijn zonder publiek en online. Zondag a.s. vind je de link op www.berkelstroom.nl

ZO 6 JUNI 12.00 EN 14.00 UUR DATURA

0FC2FC3C-8D03-4893-87E6-4EC9893BF87F_4_5005_c
Francesco Scafidi, Lies Sommer, Tom Haage en Nynke Glazema vormen de middeleeuwse band Datura. Ze nemen je mee naar vervlogen tijden. Zij spelen wilde dansen op davul, draailier en schalmei en romantische ballades met harp, vedel en luit. Vierstemmig bezingen zij de nachtegaal, de liefde, de Maagd Maria, de wijn en het muzikantenleven. Hun repertoire strekt zich uit van Cantigas de Santa Maria tot aan de Carmina Burana, van hoofse liefde tot drankliederen. Gekleed in middeleeuwse kleding lijken deze vrolijke muzikanten zo uit de tijdmachine gestapt te zijn.
Voor meer informatie en tickets zie: www.wereldmuziek.nl

VR 25 JUNI BONT+BOTERTOUR - LOUISE TE POELE (IJSSELBIENNALE)

Foto 28-04-21 om 12.46
De IJsselbiënnale 2021 gaat door! We hebben kunstenaar Louise te Poele gevraagd om vanuit de Proeftuin Kunst+Landschap een route vanuit het Koelhuis te ontwikkelen en zich te laten inspireren door de handel die vanuit het Koelhuis gevoerd werd. De Bont+Boter Tour loopt langs de aan- en afvoerroutes van boter en voert via landweggetjes, water, dijken en N-wegen langs boerderij en landgoederen. Bont hoort bij de routes naar de landgoederen en Boter bij de routes naar de boerderijen en de melkfabrieken. Het kunstwerk omvat een aantal objecten en is een vertaling van de routes naar verhalen over het landschap.

17 T/M 19 SEPT FESTIVAL OEVERLOOS

oePDF_9720
Hij komt er weer aan, het leukste kleinschalige buitentheaterfestival aan de oevers van de IJssel! Ook dit jaar organiseren we Festival Oeverloos met mooie en intieme theater, circus-, muziek- en dansvoorstellingen. Tijdens je wandeling door het prachtige gebied rond de IJssel word je verrast door juweeltjes van voorstellingen. Elke avond is er muziek in Het Koelhuis en na de voorstellingen komen de artiesten hier bij elkaar. Zet het weekend van 17-18-19 sep alvast in je agenda en houd onze social media in de gaten voor de start van de ticketverkoop.

2021 BONT, BOTER EN BEVRIEZING - 101 JAAR KOELHUIS

KH historie
Dit jaar is het 101 jaar geleden dat Het Koelhuis is ontstaan. We vieren dat in het najaar zodat we het met meer mensen kunnen vieren! Met kunstenaars, regionale musea, oud-werknemers, melkfabrieken en meer, stellen we een expositie, rondleidingen en events samen over 101 jaar Koelhuis. Heb jij mooie verhalen over jouw eigen historie met Het Koelhuis? Mail die dan alvast naar info@hetkoelhuis.nl. Misschien krijgt jouw verhaal dan ook een plek in 101 jaar Koelhuis.

16 JAN 2022 12.00 UUR OLEG LYSENKO + HANS BOLAND - DE SNEEUWSTORM

oleg_donker
Het is 1812, Napoleon staat op het punt Rusland binnen te vallen. Zonder enige notie van het dreigende gevaar zijn Masja, een meisje van zeventien, en Vladimir, een jonge vaandrig, wanhopig verliefd. Een huwelijk kan niet, want zij is rijk en hij arm. Zij besluiten stiekem te trouwen en ervandoor te gaan. Een sneeuwstorm gooit roet in het eten…
Hans Boland en Oleg Lysenko Poesjkins vertellen dit magnifieke korte verhaal. Boland als zeer bekwaam voordrachtskunstenaar en Lysenko als een virtuoos accordeonist.
Bestel hier je tickets voor deze duovoorstelling.

VIRUS VRIJ BRAINSTORMEN, TRAINEN OF ONTMOETEN? BOEK NU!

nde-nonference-digitaal-fit-in-het-netwerk_49172714452_o
Brainstormen, training geven of je toekomstvisie uitwerken in een inspirerende omgeving? Het Koelhuis heeft hiervoor alles in huis. We streamen ook hybride bijeenkomsten of faciliteren jouw webinar.
Er zijn meerdere ruimtes waar je veilig tot 50 personen kan zijn en ook intiemere ruimtes van 2 tot 20 personen. We regelen alles van A tot Z, van de audiovisuele middelen tot aankleding. Wil je net als wij weer uitpakken in betere tijden? Neem contact op, we denken graag met je mee!
Meer weten? Bel 0575 510018 of mail naar info@hetkoelhuis.nl