HEADER sep
Schermafbeelding 2021-08-31 om 11.02.55
De zomer is voorbij gevlogen en er wordt gelukkig steeds meer mogelijk! Zo hebben we afgelopen twee weken al weer twee bijzondere bruiloften gehad en de agenda stroomt vol met allerhande (zakelijke) bijeenkomsten!

Door alle coronamaatregelen is er aan de buitenkant nog niet veel zichtbaar van onze klussen maar dat gaat komen! Binnen is er al wel het nodige veranderd de afgelopen tijd. Nieuwsgierig naar de veranderingen? Kom dan naar de Open Monumentendagen. Verder zijn we achter de schermen druk bezig met de organisatie van Festival Oeverloos en zijn er andere mooie voorstellingen.

We kijken ontzettend uit naar mogelijke versoepelingen op 20 september. Tot die tijd kan er gelukkig ook al een heleboel! Benieuwd naar wat er kan? Lees hieronder het item over de zakelijke en privé meetings!

ZO 5 SEPT 16.30 UUR TAMALA

Trio Tamala
De musici uit Senegal en België van Tamala (“reizigers”) schommelen tussen traditie en innovatie, kracht en subtiliteit, droom en realiteit.
Mola Sylla zingt met de kracht van zijn hart. Hij speelt xalam (West-Afrikaanse luit), kongoma en kalimba (duimpiano’s) en percussie. Bao Sissoko is een getalenteerde koraspeler en meester van deze West-Afrikaanse harp. De Gentse virtuoze violist Wouter Vandenabeele houdt ervan om verschillende soorten muziek te ontdekken en te ontmoeten.

Een ticket voor de voorstelling koop je hier.

ZO 5 SEPT 18.00 UUR WERELDMAALTIJD NA CONCERT TAMALA

couscous-1112012_1920
Reserveer een heerlijke couscous wereldmaaltijd (voor kenners onder ons een echte Koelhuis klassieker!) met groenten, kruiden en een salsasaus van gepofte paprika en kip.

Passend bij de Afrikaanse geluiden van Tamala bij Het Koelhuis. De maaltijd wordt geserveerd na het concert om ca. 18.00 uur voor 14,50 euro (excl. drankjes). Reserveer hier een plekje.

ZA 11 & ZO 12 SEPT 11.00-17.00 UUR OPEN MONUMENTENDAG

Schermafbeelding 2021-08-31 om 10.13.36
Het Koelhuis moest vroeger goed isoleren, om de opgeslagen producten te koelen. Daardoor had het gebouw een stoere maar ook gesloten uitstraling. Wij ontwikkelden het Koelhuis de afgelopen jaren tot een locatie die letterlijk en figuurlijk open en toegankelijk is. Ben je ook benieuwd wat er boven en onder het Koelhuis Café zit?
Tijdens de Open Monumentendagen zijn er vanaf 11.00 uur rondleidingen door ons historische pand en het Koelhuis Café en terras zijn geopend voor o.a. huisgemaakte zoetigheden, borrelplanken, lekkere broodjes en verse huisgemaakte soep!

TOT 19 SEPT BONT & BOTER TOUR LOUISE TE POELE (IJSSELBIËNNALE)

image00064
Doe de Bont & Boter Tour nu het nog kan! Louise te Poele ontwikkelde een route met kunstwerken, die verwijzen naar het bevriezen en conserveren van de vroegere producten in het koelhuis. Bont hoort bij de landgoederen en Boter bij boerderijen en de melkfabrieken.
De fiets- en wandelroute is 15 kilometer, start bij Het Koelhuis en gaat door het IJsselgebied. Tijdens openingstijden van ons café is de route verkrijgbaar. Net als het gouden Bont & Boter rugtasje en een doek van 50 x 70 cm met een print van het werk Skimmed Landscape: echte collectors items! Proef ook de Bont & Boterplank van Landgoed Beekzicht.

VRIJ 17 SEPT 20.00 UUR OPENINGSAVOND FESTIVAL OEVERLOOS

Herzballons by Tom Schneider
Op vrijdagavond luiden we het festival tussen 20.00 en 22.00 uur in! Met een DJ, verschillende sneak previews van optredens die tijdens het festival plaatsvinden én een feestelijke opening! De openingsavond is de perfecte start van je festivalweekend!
Het definitieve programma vind je op de website van Festival Oeverloos en blijf op de hoogte via facebook.

VRIJ 17 T/M ZO 19 SEPT FESTIVAL OEVERLOOS

Schermafbeelding 2021-08-31 om 10.09.39
Een kleinschalig (buiten)theaterfestival met mooie intieme theater-, circus-, dans-, zang- en muziekvoorstellingen in de prachtige omgeving van Zutphen en het IJssellandschap. Leuk voor alle leeftijden! De festivalroute voert je langs plekken in de Hoven, de Noorderhaven en de uiterwaarden. Laat je verrassen door juweeltjes van voorstellingen.

Koop alvast je passe-partout zodat je alle mooie voorstellingen ziet van Festival Oeverloos. Hier vind je meer informatie over de tickets. Tickets koop je via deze link.

ZO 03 OKT 15.00 UUR FRANSTALIG CONCERT DAVINE

Schermafbeelding 2021-08-31 om 10.29.18
In 2012 won Davine het prestigieuze Concours de la Chanson Alliance Française. Zij toerde door Europa met prachtige Franse klassiekers en bracht twee succesvolle albums uit. Haar muziek is regelmatig op radio en televisie te horen. Haar nieuwste album ‘Je Vole’ is een verzameling van de mooiste Franse Chansons. Het resultaat is verrassend, gevoelig en meeslepend. Samen met haar pianist Tony Hoyting brengt zij de mooiste Franse klassiekers, afgewisseld met eigen werk!

Dit concert wordt georganiseerd door Alliance Française Zutphen en Alliance Française Deventer. Kaarten bestel je hier.

ZO 03 OKT 17.00 UUR TATAVLA

Tatavla
Tatavla was tot 1955 een volledig Griekse wijk van Istanbul. Het kreeg de bijnaam Klein Athene vanwege zijn Griekse karakter. Met hulp van de grote Griekse solist op accordeon Dimos Vougioukas, onderzocht de Belgische zigeunermuzikant Tcha Limberger de wonderen van de Griekse muziek uit Istanbul (Konstantinopel) en Smyrna (Klein-Azië) aan het begin van de 20e eeuw. De intrigerende ritmes Zeybek, Karsilama, Chasapiko en Kalamatiano, met het originele gebruik van kwarttonen, verklaren Tcha’s verliefdheid op deze muziek volledig. Ze worden bijgestaan door Benjamin Clement op gitaar. Een ticket voor de voorstelling koop je hier.

ZAKELIJKE BIJEENKOMSTEN

Schermafbeelding 2021-08-31 om 10.52.01
Zijn jullie ook weer toe aan een zakelijke bijeenkomst? Er is van alles mogelijk! Bijvoorbeeld een testen voor toegang event waarbij je kunt netwerken, borrelen of dineren met collega’s. Met coronatoegangsbewijs hoeven gasten geen 1,5 meter afstand te houden en kunnen we 2/3 van onze reguliere capaciteit gebruiken. En we hebben veel ruimte in Het Koelhuis!

De Koelhuis Crew denkt graag met je mee over alle mogelijkheden! Alvast een mooie ruimte voor je event uitzoeken? Kijk dan hier.

WELKOM IN HET KOELHUIS CAFÉ

DSC_3811EsyTheresaFotografie2021.16
Kom chillen of borrelen op onze inspirerende industriële plek! Voel je welkom op ons terras. Sluit je werkweek af in een stoer en relaxed sfeertje. Op onze kaart vind je naast huisgemaakte zoetigheden en borrelplanken ook guilty pleasures en verse huisgemaakte soep. Voor de kinderen is er een kinderhoek met speelgoed en in onze mini-bieb kun je boeken ruilen. Ook hebben we bordspelen voor jong en oud (foto: Esy Theresa fotografie)
Het Koelhuis Café is open op DO-VR-ZA van 16.00 - 21.00 uur en ZO van 12.00 - 18.00 uur. Reserveren kan aan de deur en via onze site hetkoelhuis.nl