HEADER juni
IMG_1769
We mogen eindelijk weer gasten binnen ontvangen, zowel in het Koelhuis Café als voor onze besloten events. Natuurlijk alles veilig en met maximaal 50 personen per ruimte. Laten we nu meerdere ruimten hebben zodat je met een grotere groep terecht kan! Was je gewend om met 100 man in een zaal een centraal programma te hebben en ging je daarna in groepen van 25 uit elkaar? Je kan ook gelijk in gesplitste groepen gaan zitten en het hoofdprogramma op tournee langs vier zalen laten gaan. Na deze gekke tijd wil je echt contact en bijpraten. Wij denken graag met je mee in hoe je jouw ideale setting kan creëren. Ook voor je uitgestelde feestje ontvangen we je graag bij Het Koelhuis.

In deze nieuwsbrief vind je ook weer meer culturele activiteiten. De Bont + Boter Tour van Louise te Poele start eind juni. Er is weer wereldmuziek en er zijn bijzondere Shakespeare wandelingen die je met je gezin kan doen.

Benieuwd wanneer ons café open is? Hieronder vind je onze nieuwe openingstijden. Verder zijn we open als er iets speciaals op het programma staat, houd daarvoor Facebook in de gaten! Tot snel!

KOELHUIS CAFÉ OPENINGSTIJDEN VANAF 5 JUNI

IMG_5971
We zien er naar uit jullie weer buiten, maar ook binnen te zien!
Geniet van je koffie met huisgemaakte zoetigheden in ons sfeervolle café of zoek een plekje op ons terras en geniet met een drankje van de prachtige avondzon.

Openingstijden vanaf zaterdag 5 juni:
DO, VR en ZA 16.00 tot 21.00 uur en ZO 12.00 tot 18.00 uur
Reserveren kan aan de deur en via onze site hetkoelhuis.nl

BESTELLEN MET JE SMARTPHONE VIA QR CODE

QR-code www.hetkoelhuis.nl (wit)
We maken een bezoek aan ons terras nog relaxter, want je kunt buiten snel, makkelijk én veilig bestellen en afrekenen met BramR.

Hoe gaat het in zijn werk? Met je smartphone scan je de QR code die op tafel zichtbaar is. Zo kom je in onze online menukaart. Je maakt je keuze, plaatst je bestelling en rekent af met IDeal. Wij ontvangen je bestelling, gaan ermee aan de slag en voor je het weet staan de wijntjes en de borrelplank op tafel. Proost!

ZO 13 JUNI 12.00 EN 14.00 UUR DATURA

0FC2FC3C-8D03-4893-87E6-4EC9893BF87F_4_5005_c
Francesco Scafidi, Lies Sommer, Tom Haage en Nynke Glazema vormen de middeleeuwse band Datura. Ze nemen je mee naar vervlogen tijden. Zij spelen wilde dansen op davul, draailier en schalmei en romantische ballades met harp, vedel en luit. Vierstemmig bezingen zij de nachtegaal, de liefde, de Maagd Maria, de wijn en het muzikantenleven. Hun repertoire strekt zich uit van Cantigas de Santa Maria tot aan de Carmina Burana, van hoofse liefde tot drankliederen. Gekleed in middeleeuwse kleding lijken deze vrolijke muzikanten zo uit de tijdmachine gestapt te zijn.
Voor meer informatie en tickets zie www.wereldmuziek.nl.

ZA 19 EN ZO 20 JUNI SHAKESPEARE TAKE AWAY

Shake by Frank Scheffka 1
Iedereen kent de verhalen van William Shakespeare....Toch? Maar wie kan ze echt navertellen? Tijdens een wandeling nemen twee acteurs de toeschouwers vol passie mee en spelen met hun hulp één van zijn bekende tragedies. We duiken in Richard 3, één van de historische drama's van Shakespeare. Deze wandeling geeft je op een heel ongedwongen en uiterst komische wijze een onmisbaar stukje theatrale kennis mee. Ook geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Via de agenda op onze website bestel je tickets en vind je meer informatie.

VR 25 JUNI BONT & BOTER TOUR LOUISE TE POELE (IJSSELBIENNALE)

Beeld formatie goud Louise te Poele
De IJsselbiënnale 2021 gaat door! We hebben kunstenaar Louise te Poele gevraagd om vanuit het programma "Proeftuin Kunst+Landschap" een route vanuit het Koelhuis te ontwikkelen. Ze laat zich inspireren door de handel die vanuit het Koelhuis gedreven werd. De Bont & Boter Tour loopt langs de aan- en afvoerroutes van boter en voert via landweggetjes, water, dijken en N-wegen langs boerderij en landgoederen. Bont hoort bij de routes naar de landgoederen en Boter bij de routes naar de boerderijen en de melkfabrieken. Het kunstwerk omvat een aantal objecten en is een vertaling van de routes naar verhalen over het landschap.

ZO 27 JUNI 11.30 EN 13.15 UUR PALATCA VILLAGE BAND

122719009_1800942210057155_6431132029672811106_n
De volksmuziek van het dorp Palatca (Transsylvanië, Roemenië) is vluchtiger dan benzine, maar veel explosiever! Als een gietijzeren dampende en stampende stoomloc vervolgt het oudste dorpsorkest van Transsylvanië zijn weg door de tijd. Nooit geweten dat een groepje van vijf strijkinstrumenten zoveel dakpannen en zoveel harten los kan maken?
De manier waarop het ensemble speelt is het best te vergelijken met een veer die steeds opnieuw tot het uiterste wordt gespannen en plotseling wordt losgelaten.
Voor meer informatie en tickets zie www.wereldmuziek.nl.

17 T/M 19 SEPT FESTIVAL OEVERLOOS

knot on hands basisbeeld 1 (1)
We zijn al weer druk bezig met de voorbereidingen van Festival Oeverloos, het kleinschalige buitentheaterfestival aan de oevers van de IJssel. Leuk voor alle leeftijden! Het wordt gehouden in het weekend van 17-18-19 september. In het prachtige gebied rond de IJssel word je verrast door juweeltjes van voorstellingen. Elke avond is er muziek in Het Koelhuis en na de voorstellingen komen de artiesten hier bij elkaar.

Houd onze social media in de gaten voor de start van de ticketverkoop.

2021 BONT, BOTER EN BEVRIEZING - 101 JAAR KOELHUIS

KH historie
Dit jaar is het 101 jaar geleden dat Het Koelhuis is ontstaan. We vieren dat in het najaar zodat we het met meer mensen kunnen vieren! Met kunstenaars, regionale musea, oud-werknemers, melkfabrieken en meer, stellen we een expositie, rondleidingen en events samen over 101 jaar Koelhuis. Heb jij mooie verhalen over jouw eigen historie met Het Koelhuis? Mail die dan alvast naar info@hetkoelhuis.nl. Misschien krijgt jouw verhaal dan ook een plek in 101 jaar Koelhuis.

ALLE RUIMTE VOOR JOUW EVENT

nde-nonference-digitaal-fit-in-het-netwerk_49172007458_o
Wil je een event organiseren en ben je benieuwd naar onze ruimtes? Kijk dan hier. Alle ruimtes in Het Koelhuis hebben iets bijzonders en zijn ruim en licht. Alle opstellingen zijn mogelijk en de ruimtes kunnen prachtig uitgelicht worden. We hebben jarenlange ervaring in de organisatie van events met alles wat daarbij komt kijken. Wij vertalen graag je wensen naar een passend idee en sfeer met de juiste faciliteiten en service.

Wij helpen je graag organiseren!

UITGESTELD FEESTJE VIEREN?

1395950_602933593096404_890343082_n
Kon jouw feest niet doorgaan in verband met corona? Niet getreurd, want binnenkort kunnen alle uitgestelde feestjes ingehaald worden. Nu is het moment om jouw feest te gaan plannen! Op dit moment werken we hard om van de kelder een gave feestplek maken. Kies je straks voor onze kelder of voor het Boterlokaal om uit je dak te gaan? Of ga je voor een diner met familie en vrienden in de sfeervolle Machinekamer?

Informeer gerust naar alle mogelijkheden om jouw feest te vieren. Bel met 0575-510018 of mail naar info@hetkoelhuis.nl.